Анонси














      Гранти від Міжнародного Фонду з питань культурного розмаїття

      Назад

      Міжнародний Фонд ЮНЕСКО з питань культурного розмаїття запрошує міжнародні організації, неурядові організації та представників вразливих до суспільних явищ соціальних груп з країн, що розвиваються подавати заявки на участь у грантовому конкурсі. Розмір фінансування становить 100,000 доларів США для кожного проекту.

      Міжнародний фонд культурного розмаїття (МФКР) являє собою багатосторонній донорський фонд, створений згідно зі статтею 18 Конвенції 2005 року про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження. Його мета полягає у сприянні сталому розвитку і скорочення бідності в країнах, що розвиваються, які є Сторонами Конвенції 2005 року (en.unesco.org/creativity/file/6249).

      Хто може подавати заявку:

      Державні органи / установи та НУО з країн, що розвиваються, які є Сторонами Конвенції 2005 року (в тому числі і України), а також МНУО.

      МФКР підтримує проекти, які відповідають головній меті МФКР і охоплюють такі заходи, які призведуть до структурних змін:

      введення і / або розробка політики і стратегій, які безпосередньо впливають на створення, виробництво, поширення та доступ до різноманітності форм культурного самовираження, в тому числі культурних товарів, послуг і заходів;

      зміцнення відповідної інституційної інфраструктури*, включаючи професійні здібності і організаційні структури, необхідних для підтримки життєздатних місцевих і регіональних культурних галузей і ринків в країнах, що розвиваються.

      Всі проекти, пов'язані з матеріальною і / або нематеріальною культурною спадщиною не можуть бути відібраними і будуть відхилені в ході технічної оцінки Секретаріатом ЮНЕСКО. Такі заявки можуть бути внесені до Фонду всесвітньої спадщини або до Фонду з охорони нематеріальної культурної спадщини.

      Проекти, які мають справу виключно з виробництвом культурних і мистецьких робіт і подій, не відповідають критеріям, та можуть бути спрямовані в Міжнародний фонд з розвитку культури.

      Інші неприйнятні види діяльності для заявок на фінансування є ті, які:

      Спрямовані на компенсацію дефіциту, погашення боргу або виплату відсотків; підтримку поточної діяльності з поточними витратами; або такі, які відносяться до будівництва / відновлення об’єктів.

      Термін реалізації проекту повинен складати від 12 до 24 місяців.
      Максимальна сума, яку можна отримати у МФКР для кожного проекту становить $ 100,000 доларів США.

      Проекти, відібрані для фінансування отримають свої асигнування в кілька етапів. Одержувачі зазвичай отримують 50% від загальної суми, затвердженої на початку проекту, ще 30% на півдорозі в рамках проекту, а решта 20%, як тільки всі заходи будуть завершені та після отримання остаточного звіту.


      Процес подачі заявки

      1. Створіть обліковий запис для On-line Application Platform.
      2. Після того, як ви отримаєте ваш логін і пароль по електронній пошті, увійдіть в платформу он-лайн і приступіть до розробки вашої заявки. Ви можете увійти і вийти з On-Line Application Platform кілька разів. Будь ласка, зберігайте вашу заявку кожного разу перед виходом із системи.
      3. Користуйтеся методичними рекомендаціями IFCD Annotated Guide, які допоможуть вам підготувати успішну заявку.
      4. Додайте наступні необхідні документи в розділі "проектна документація" відповідно до типу організації-заявника:

      Для партій і неурядових організацій (НУО)

      Офіційний документ, який демонструє, що ваша організація є державною установою або НУО з країни, що розвивається, яка є Стороною Конвенції ЮНЕСКО 2005 року, з перекладом цього документа англійською або французькою мовою, якщо це необхідно;

      Для міжнародних неурядових організацій (МНУО)

      І. Заявники МНУО повинні продемонструвати субрегіональний, регіональний або міжрегіональний ефект від реалізації проекту, отримавши листи підтримки з боку органів влади в цільовому субрегіоні / регіону (нах), які підтвердять, що проект є актуальним і відповідає потребам і пріоритетам одержувача;


      * У контексті процесу фінансування МФКР, термін «регіон» означає «група країн», а не «територія в межах однієї країни».

      МНУО також повинні продемонструвати міжнародний характер організації за допомогою таких документів:

      II. Офіційний документ, що підтверджує юридичний статус міжнародної НУО;

      III. Документ, який свідчить, що представництво організації
      (як інституційне, так і індивідуальне) є міжнародним, наприклад, за допомогою надання списку членів організації із зазначенням країн їх походження;

      ІV. Документ, що підтверджує, що останнім часом організація проводила заходи в ряді країн по всьому світу.

      Всі ці документи повинні супроводжуватися перекладом на англійську або французьку, якщо це необхідно.

      V. Прочитайте і прийміть умови участі, поставивши відповідні позначки в розділі "Відправити пропозицію".

      VI. Підпишіть і подайте заяву.

      * Після того, як ви натиснете на кнопку відправки, ви не зможете повернутися до вашої заявки та зробити будь-які подальші правки.

      Кінцевий термін

      Кінцевий термін подачі заявок на МФКР On-Line Application Platform 15 квітня 2016.

      Заявки, отримані після закінчення цього терміну не матимуть право на отримання фінансування в цьому році.

      Зверніть увагу, що заявка має бути заповнена англійською або французькою мовою, і що реалізація проектів повинна розпочатися в березні 2017 року.

      Якщо у вас виникли технічні проблеми з формою, будь ласка, надішліть листа на адресу: [email protected]

      Детальніше:http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply та http://gurt.org.ua/news/grants/31543/

      За інформацією щодо участі звертайтеся до Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації за тел. (0462) 669-381 та 675-016.

      Контакти
      Міжнародний фонд культурного розмаїття (МФКР)

      · [email protected]

      · http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16