Анонси















      Назад

      Проект для підтримки об’єднаних територіальних громад

      Мета проекту - підтримка самоврядування об’єднаних територіальних громад в процесі впровадження реформи децентралізації в Україні.

      В ході реалізації проекту учасники – представники об’єднаних громад за допомогою українських та польських експертів опрацюють плани розвитку для своїх громад з особливим акцентом на надання адміністративних послуг шляхом проведення стаціонарних курсів в Україні, вебінару, консультацій експертів online, а також навчального візиту в Польщу.

      Час реалізації проекту: травень-листопад 2017

      Проектом будуть охоплені 2 області: Херсонська і Чернігівська. Із кожної області планується вибрати по 6 громад, із яких візьмуть участь по 2 особи, відповідальні за планування і/або управління публічними послугами: освіта/ охорона здоров’я/ сектор комунального господарства.

      Діяльність в рамках проекту:

      1. Практичні семінари та вебінар для учасників.

      Реалізація двох триденних семінарів, та вебінару для 24 учасників проекту. Метою семінарів буде передача учасникам сучасних знань про механізми функціонування і розвитку територіальних одиниць, а також про методи і техніки управління ними в умовах динамічних соціально-економічних змін у світі, який проходить процеси глобалізації.

      2. Підготовка в системі online - webinar і консультації експертів.

      Між стаціонарними підготовками відбудеться webinar, під час якого будуть детально обговорені методичні основи роботи над планом розвитку. На закінчення учасники отримають завдання до виконання - розробка частини плану. В процесі роботи над завданням буде забезпечена система підтримки у формі консультації online і можливість зустрічі з експертом.

      3. Навчальний візит.

      Для 12 осіб, найактивніших учасників семінарів, буде організовано тижневий візит до Польщі. Навчальний візит матиме характер поглибленого дослідження польського досвіду у сфері розвитку та управління в ОМС. Особливий наголос буде зроблений на управління сектором публічних послуг, місцеву службу охорони здоров’я, освіту і комунальне господарство. Окрім того, учасники ознайомляться із перевагами стратегій місцевого розвитку, які розробляються та запроваджуються із залученням громадян. Візит буде підготовлено і проведено у контексті можливостей для України, що випливають із польських реформ самоврядування та досвіду.

      Працівники органів місцевого самоврядування об’єднаних громад, які мають бажання взяти участь у проекті, для забезпечення підтримки розвитку своєї громади мають заповнити коротку анкету до 05.06.2017. Для всіх зацікавлених буде проведено дві інформаційні зустрічі. Одна зустріч відбудеться в Чернігові 09.06.2017р., друга в Херсоні 12.06.2017р.

      Анкета за посиланням:

      https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbH1MMCgKSOYTfNCzvjbQyiZW7QmvBc_Glt1OKLQQL3hQ6zg/viewform

      Контакти: Висіканець Наталія, Тел. 0952850539

      Email: [email protected]

      Детальна інформація за посиланням:

      http://pfirs.org/component/k2/item/385-385.html

      Польський реалізатор проекту: Товариство Осередок Європейського Співробітництва www.cooperationcentre.eu Email: [email protected]

      Український реалізатор проекту: Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень http://pfirs.org

      Проект співфінансується з коштів Програми «Підтримки демократії» фінансованого в рамках польської програми співпраці для розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16