Анонси















      Назад

      На Чернігівщині будуватимуть житло за міжнародні кошти

      У найближчій перспективі в Чернігівській області на місці об’єктів незавершеного житлового будівництва побудують два багатоквартирні будинки для військових та представників правоохоронних органів, у тому числі тих, хто мають статус учасників АТО. Фінансуватимуться проекти за міжнародні кошти в рамках Меморандуму, підписаного Міжнародною Спілкою офіцерів армії і поліції (тепер — Міжнародний Виконавчий Комітет) та Чернігівською обласною державною адміністрацією.

      Також сторони підписали додаткову угоду до Меморандуму стосовно організації і проведення міжнародного конкурсу архітекторів для добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва на Чернігівщині. Предмет конкурсу: два об’єкти в Корюківці, по одному — в Прилуках та Варві. Переможцями в частині розробки проектно-кошторисної документації стали дві проектні установи із Одеси та Запоріжжя.

      Тож сьогодні, 14 липня, в облдержадміністрації зібралися на робочу нараду під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича представники профільних структурних підрозділів ОДА, обласних підприємств та установ, Міжнародного Виконавчого Комітету, проектанти, а також керівництво Прилуцької міської ради, Варвинської та Корюківської райдержадміністрацій, Корюківської ОТГ та головні архітектори міст.

      Леонід Сахневич та повноважний представник голови Міжнародного Виконавчого Комітету Борис Фрадін запропонували обговорити на сьогоднішній нараді загальні речі стосовно об’єктів будівництва, після чого допрацьовувати всі деталі у форматі безпосереднього спілкування між проектантами та місцевою владою.

      Представники з Прилук, Корюківки та Варви презентували свої об’єкти, зокрема, технічні можливості підключення всіх необхідних комунікацій, вирішення питань виділення землі тощо. Серед основних умов — міста повинні мати генеральні плани забудови, майбутнє житло має бути в комунальній власності громад.

      Тепер є два тижні на опрацювання між місцевою владою та проектними установами технічних питань стосовно будівництва. Зокрема, врахування специфіки житла для військових та силовиків, ветеранів АТО, в тому числі необхідності облаштування реабілітаційних приміщень у разі віддаленості від медустанов, обов’язкового обладнання будинків пандусами тощо. Після цього Міжнародний Виконавчий Комітет остаточно визначить два об’єкти з чотирьох, на які будуть виділені кошти закордонних інвесторів.

      Леонід Сахневич поставив завдання перед місцевими керівниками відпрацювати всі питання, зокрема стосовно енергопостачання та забезпечення інших комунікацій, для успішної реалізації цих проектів. Зі свого боку, керівники міст підтвердили готовність за певними видами видатків забезпечити співфінансування з місцевого бюджету.

       

       
       
       

       

       

      Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
      з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16