Анонси















      Назад

      Більше 600 мільйонів гривень європейських коштів буде спрямовано на регіональний розвиток

      3 серпня 2017 року відбулась відеоконференція з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, що будуть реалізовані за кошти державного бюджету, отримані від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України.

      Від Чернігівської області участь у нараді взяли представники Департаменту економічного розвитку, Департаменту агропромислового розвитку,  Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

      За словами директора Департаменту з питань регіонального розвитку Мінрегіону - Олени Кучеренко: «Завдяки тому, що в Україні обласна політика впроваджується належним чином і користується довірою серед населення, європейська комісія відзначила прогрес у впровадженні всіх наших планів і ми вже отримали перший транш у рамках бюджетної секторальної підтримки у розмірі 23 мільйони євро. Більшу частину цього траншу – понад 600 мільйонів гривень – ми плануємо спрямувати на реалізацію проектів регіонального розвитку, які будуть обиратися за процедурою конкурсного відбору».

      Конкурсний відбір проектів здійснюватиметься відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 827.

      Європейські кошти будуть спрямовані на реалізацію проектів, що відповідають завданням Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та одній із 5 програм регіонального розвитку, схваленим постановою Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 821:

      • інноваційна економіка та інвестиції;
      • сільський розвиток;
      • розвиток людського потенціалу;
      • розвиток туризму;
      • загальноукраїнська солідарність.

      Детальна інформація щодо проведення конкурсного відбору - за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/press/news/rozpochavsya-konkursniy-vidbir-proektiv-regionalnogo-rozvitku-yaki-mozhut-realizovuvatisya-za-rahunok-koshtiv-derzhavnogo-byudzhetu-otrimanih-vid-yevropeyskogo-soyuzu/.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16