Анонси















      Назад

      Мінрегіон погодив 46 інфраструктурних проектів для ОТГ Чернігівщини

      Як повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, погоджено 1219 заявок на реалізацію інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад, які фінансуються за кошти відповідної державної субвенції.

      Загальна вартість погоджених проектів — понад мільярд гривень. Це лише 67% від запланованого. Проекти подали 259 громад із 366 ОТГ, які цьогоріч отримують інфраструктурну субвенцію.

      На Чернігівщині для 16 ОТГ, утворених у 2015-2016 роках, передбачено 84,8 мільйона гривень субвенції.

      На початок серпня комісією Мінрегіону дев’яти ОТГ вже погоджено 46 проектів (Сновській — 16, Коропській — 8, Кіптівській та Парафіївській — по 5, Мринській — 4, Носівській — 3, Корюківській та Макіївській — по 2 та один Остерській) на суму понад 60 мільйонів гривень.

      Переважно проекти спрямовані на покращення стану об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема капітальний ремонт, утеплення загальноосвітніх навчальних закладів, адміністративних будівель, ремонт, реконструкцію дошкільних навчальних закладів та будинків культури. Передбачено і капітальний ремонт автомобільних доріг комунальної власності, будівництво вуличного освітлення, артезіанської свердловини, придбання шкільних автобусів, спецтехніки та обладнання.

      Ще чотири ОТГ (Гончарівська, Деснянська, Лосинівська, Михайло-Коцюбинська) сформували переліки проектів та подали їх на погодження до ОДА. Решта громад доопрацьовує документи та найближчим часом направить на погодження.

      За дорученням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка наразі з кожною громадою працюють і Центральний офіс реформ, і Центри розвитку місцевого самоврядування, і фахівці Мінрегіону, аби допомогти в підготовці необхідних документів.

      — Міністерство розраховує, що і всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування, їхні регіональні відділення зможуть активніше долучитися до надання відповідної допомоги. Але ж ніхто нікого не зможе змусити взяти виділені державні кошти і ефективно їх освоїти, якщо хтось того не хоче, — зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, зважаючи на те, що дотепер ще не всі ОТГ подали проекти на погодження. Він наголосив на особистій відповідальності очільників ОТГ за вчасне освоєння коштів державної субвенції.

       

      Джерело: офіційний веб-сайт Чернігівської обласної державної адміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16