Анонси















      Назад

      Регіональний розвиток. Проблеми та перспективи

      04 жовтня 2017 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій в рамках семінару «Особливості формування програми економічного та соціального розвитку області на 2018 рік» відбулось обговорення практичних аспектів реалізації державної регіональної політики на місцевому рівні з представниками економічних служб районів, міст, об’єднаних територіальних громад.

      В ході семінару обговорювались основні пріоритети в роботі місцевих органів влади, нагальні питання реалізації регіональної політики, проблеми, які виникають у роботі економічних служб.

       Фахівцями Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації поставлені основні завдання по формуванню проектів програм  економічного і соціального розвитку області, районів, міст на 2018 рік,  планів об’єднаних громад.

      Окреслено основні новації у державній регіональній політиці, пріоритети у плануванні і прогнозуванні  регіонального розвитку. Обговорено особливості формування та критерії відбору проектів та програм регіонального розвитку,  які реалізуються за рахунок коштів державного бюджету.

      Наголошено на нових методах активізації інвестиційних процесів, використанні додаткових джерел позабюджетного фінансування, зокрема за рахунок коштів секторальної підтримки ЄС, механізмів державно-приватного партнерства для соціально-економічного розвитку територій, напрямках підвищення експортного потенціалу підприємств регіону.

      Також обговорили інструменти підтримки підприємництва області, шляхи удосконалення та розширення спектру надання органами влади адміністративних послуг.

      Презентовано можливості з активізації інвестиційних процесів новоствореної Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, а з підтримки малого і середнього бізнесу – Державної організації «Регіональний Фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

      Крім того, висвітлені питання щодо змін в галузі державного регулювання цін, основні правила та здійснення контролю торгівельного обслуговування, перспективи розвитку промисловості, інноваційної діяльності, шляхи покращення організації пасажирських перевезень в регіоні. Обговорено основні новації та проблеми  у сфері публічних закупівель.

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16