Анонси















      Назад

      Семінар з презентації проектів та можливостей співпраці з Європейським Союзом для Чернігова та області

      29 листопада поточного року в Чернігівській облдержадміністрації в рамках візиту до області Представництва ЄС в Україні відбувся семінар з презентації проектів та можливостей співпраці з Європейським Союзом для Чернігова та області. 

      Ірина Стаднійчук, документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС, розповіла про молодіжні, освітні і культурні можливості, а також інформаційні ресурси European Union in Ukraine, які можуть бути використані всіма зацікавленими для власного розвитку і налагодження взаємин з європейськими партнерами.

      З-поміж основних досягнень у співпраці Ірина Стаднійчук назвала Угоду про асоціацію України з ЄС. Вона охарактеризувала Угоду як найамбітнішу з підписаних з країнами - не членами Євросоюзу. Cпівпраця з Представництвом ЄС розширює межі для особистісного розвитку ініціативної молоді, а також дозволяє швидше та ефективніше реформувати різні сфери життя в Україні.

      Помічник керівника Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Наталія Зайцева, координатор проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» у Чернігівській та Сумській областях Сергій Забара, спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Марія Сокол-Гарига розповіли про вже напрацьований в області досвід співпраці з Представництвом ЄС.

      Заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Світлана Полторацька зауважила, що експорт товарів з області до ЄС складає майже третину загального обсягу. Проте у цьому напрямку є куди розвиватися, розширюючи та зміцнюючи існуючі зв’язки.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16