Анонси















      Назад

      З Послом Норвегії про напрацьоване та плани

      Ознайомитися з результатами спільного проекту та окреслити аспекти майбутньої співпраці з Чернігівщиною — основна мета візиту Надзвичайного та Повноважного Посла Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестада.

      Презентували область голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

      Як зазначив Валерій Куліч, підприємства Чернігівщини тільки починають освоювати норвезький ринок, однак присутність на ньому — цінно не лише економічно, а й репутаційно. А от в гуманітарній сфері вже є напрацювання — з минулого року Чернігівський національний технологічний університет бере участь в ініціативі щодо зменшення впливу негативних соціальних наслідків для звільнених у запас військовослужбовців, учасників АТО та членів їх родин.

      Пряма мова

       

      Говорив пан Посол про можливу співпрацю в агропромисловому секторі:

      — На Чернігівщині є ферми з норвезькими інвестиціями. Регіон досить врожайний — будемо розглядати варіанти експорту зернових.

      Пряма мова

      Цікавився Уле Тер’є Хорпестад і регіональними особливостями просування земельної реформи, вигодами Угоди про Асоціацію з ЄС та туристичним потенціалом Чернігівщини.

      Варто зауважити, що Норвегія має значний досвід у впровадженні енергоефективних заходів та переробки сміття, що зараз на часі як для України в цілому, так для Чернігівщини зокрема.

      Довідково. У 2014 році в Чернігові відкрився Освітній дім прав людини. Одним із донорів організації є Міністерство закордонних справ Королівства Норвегія. За підтримки цього ж відомства у 2015-му запрацював і iHub Чернігів — центр підприємництва та інновацій.

      У квітні 2017 року Норвегією анонсовано можливість фінансової та технічної допомоги Україні загальним обсягом близько 25 мільйонів доларів. Також ухвалено рішення стосовно виділення 180 тисяч євро до трастового фонду НАТО з питань соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільнені або звільняються в запас. Цього ж року Норвегія додатково перерахувала 950 тисяч євро на реалізацію проектів Ради Європи для України.

       

      Джерело: офіційний веб-сайт Чернігівської обласної державної адміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16