Анонси















      Назад

      Проект FORBIZ: пілотна програма в дії

      Наприкінці минулого року на Чернігівщині стартувала пілотна Програма з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва (МСП) в рамках проекту FORBIZ. Відповідний Меморандум про співпрацю підписано 18 грудня 2017 року. Відтак, Чернігівська облдержадміністрація, міські ради Чернігова та Ніжина отримають методичну підтримку від експертів FORBIZ на всіх етапах формування політики розвитку МСП та її впровадження.

      Варто зазначити, що вже створені три робочі групи (обласна та міські) з розробки стратегічних документів. До груп із 13-15 осіб входять як представники органів влади, так і бізнес-спільноти. Вони напрацьовуватимуть програми для практичного впровадження в малому й середньому бізнесі.

      Тож вчора у Чернігові відбувся перший навчальний модуль «Введення до Програми. Аналіз сектора МСП» за участі експертів FORBIZ, зокрема старшого консультанта з питань політики розвитку МСП Богдани Александрової-Ефе, координатора проекту FORBIZ Ольги Красовської та радника проекту Юрія Вдовенка. Долучилася до роботи місцевий координатор Програми Світлана Полторацька — заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

      Богдана Александрова-Ефе: «Кожний із нас має усвідомити, що потрібні зміни. Малі та середні підприємства формують основу економіки європейських країн та забезпечують 85% нових робочих місць. В Україні ж відсутній уніфікований підхід до довгострокового стратегічного планування розвитку такого бізнесу як на регіональному, так і на місцевому рівнях. Крім того, не забезпечується принцип державно-приватного діалогу. Наразі Чернігівщина має можливість стати флагманом розвитку МСП в країні, адже її досвід буде рекомендований для решти областей та міст України».

      Учасники навчання, розділені на шість підгруп, не тільки ознайомилися із теоретичними аспектами роботи, а й виконували практичні завдання (визначення основних трендів розвитку МСП регіону, SWOT-аналіз тощо). Також отримали домашнє завдання, яке мають виконати впродовж тижня.

      Довідково. Проект FORBIZ реалізується в Україні представництвом Європейського Союзу в партнерстві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України в рамках ініціативи EU4Business. Його основна мета – створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.

       

      Джерело: офіційний веб-сайт Чернігівської обласної державної адміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16