Анонси















      Назад

      Про гроші для ОТГ: як написати якісний проект для співфінансування з ДФРР та правильно розподілити субвенцію

      Представники об’єднаних територіальних громад області вчора детально ознайомилися з цьогорічною процедурою написання проектів, що матимуть можливість співфінансуватися з Держаного фонду регіонального розвитку, а також обговорили особливості використання субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

      Тематичний семінар провели представники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації та Центру місцевого самоврядування.

      Зокрема мова йшла про порядок підготовки, подання, впровадження проектів, що фінансуються з коштів ДФРР. Обговорили і процедуру роботи регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору проектів.

      Окремий пункт діалогу — особливості внесення змін до програм (планів) соціально-економічного розвитку, а також регіональні особливості реалізації ініціатив за кошти державної інфраструктурної субвенції.

      Програмою заходу була передбачена й Всеукраїнська відео-конференція з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

      В обговоренні взяла участь перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко.

      Чернігівщина отримала відповідь на питання щодо можливостей фінансування розробки містобудівної документації, а також висловила свою думку про особливості підготовки проектів зокрема енергоефективного напряму.

      Основна рекомендація Міністерства — комплексний підхід до ініціатив та врахування особливостей сітки опорних закладів освіти та медицини.

       

      Джерело: офіційний веб-сайт Чернігівської обласної державної адміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16