Анонси















      Назад

      Чернігівщина презентувала свій економічний та інвестиційний потенціал на виставці в Китаї

      На запрошення китайських партнерів представники Чернігівщини нещодавно взяли участь у 12-ій Міжнародній виставці інвестицій та торгівлі провінції Хенань. До форуму залучено близько двох тисяч підприємців з двохсот делегацій з усіх куточків світу. Лише 10 представництв мали змогу презентувати себе. Серед них — чернігівська. Доповідала перший заступник голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, яка і ділиться враженнями:

      — Після презентації регіону зацікавленість співпрацею виявили не лише представники КНР, а й інших країн, зокрема Габону, держави на західному узбережжі Центральної Африки.

      Говорили також і про подальшу співрацю у напрямку розвитку агрокомпанії «Фанда», що створена за ініціативи китайських партнерів у Корюківському районі. Наразі в планах інвесторів розвивати там напрям еко-продукції, зокрема вирощуватимуть корінь солодки. На аналогічному підприємстві у Херсонській області збирають ягоди годжі.

      Також делегація з Чернігівщини мала нагоду ознайомитися з масштабною техно-виставкою. Принагідно вивчили технічні характеристики електробусів.

      Провінція Хенань — своєрідна держава в державі, де проживає 107 мільйонів населення. Особливість регіону — швидкий економічний розвиток, у середньому на 10% активніший, ніж по країні. Це дозволило вивести провінцію в лідери з економічного потенціалу.  До слова, найбільша державна корпорація зазначеної провінції налічує 20 тисяч працівників, має спеціальну інфраструктуру (садочки, школи для дітей співробітників) та власний науково-дослідний інститут.

      Варто зазначити, що такі виставки є чудовим шансом заявити про потенціал області, особисто запросити бізнес до перемовин, а в нашому випадку ще й анонсувати Міжнародний форум інвестицій та експорту Чернігівської області, що планується 16 травня.

      Джерело: офіційний веб-сайт Чернігівської обласної державної адміністрації

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16