Анонси















      Назад

      Про дискусійні питання пасажирських перевезень області та зміни на деяких маршрутах

      Відкривати новий обласний маршрут, оголошувати конкурс в районі чи все ж Кіптівська громада таки досягне домовленості з перевізником щодо обслуговування дискусійного маршруту — це питання наразі залишається відкритим. Втім, за його вирішення активно взялися в облдержадміністрації. Уже наступного тижня обговорюватимуть моніторинг рентабельності рейсу та шукатимуть шляхи задоволення потреб громадян пільгових категорій, а також доцільність соціального маршруту.

      Про це сьогодні йшлося на засіданні координаційної ради з питань організації пасажирських автоперевезень в області.

      Обговорювали й шляхи вирішення проблеми функціонування автобусної станції у Мені. Наразі вона є однією з найбільших транзитних точок, та попри це являється збитковою. Причина — пасажири не купують квитки в касі, а оплачують проїзд безпосередньо водію. Менська міська рада вже розпочала роз’яснювальну роботу серед населення, адже питання не лише у функціонуванні автовокзалу, а й безпеці перевезень.

      Окрім того, місцева влада готова підтримати автостанцію фінансово, однак за умови оптимізації роботи підприємства та співучасті сусідніх районів, які користуються її послугами.

      Питання вивчатиметься й надалі.

      З вирішеного на порядку денному:

      - у зв’язку з припиненням обслуговування автобусного маршруту загального користування Ніжин – Петрівка, ОДА буде вимушена розірвати договір з перевізником та виставити пропозицію на конкурс;

      - на автобусних маршрутах Чернігів – Петрушин, Чернігів – Халявин, Чернігів – Скорінець додали ще один транспортний засіб — РУТА 25;

       - доцільність зміни графіку руху на маршруті Ніжин - Петрівка ч/з Яхнівку, Галицю додатково обговорять з перевізником;

      - а в Борзнянському районі з’явився новий маршрут – «Сиволож - Плиски».

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16