Анонси















      Назад

      Провінція Хенань КНР: співпраця міцнішає

      Сьогодні до Чернігова завітали представники бізнесових кіл провінції Хенань Китайської Народної Республіки. Мета приїзду — розширення співробітництва у сфері сільського господарства. Предметна розмова відбулася сьогодні в облдержадміністрації за участі виконуючої обов’язки голови ОДА Юлії Свириденко та керівників профільних підрозділів. Китайську делегацію очолив голова правління Хенанської зернової корпорації Yuliang Grain Group Co. Чжан Пей Сянь.

      Юлія Свириденко запевнила, що Чернігівщина зацікавлена у подальшій співпраці. Тим більше, що місцеві підприємства вже багато років активно здійснюють зовнішню торгівлю з китайськими партнерами.

      Крім того, в області покращується інвестиційний клімат. Як підтвердження цьому — перше місце в Україні за темпом зростання прямих іноземних інвестицій у 2017 році. Загальний обсяг іноземних інвестицій станом на 1 липня цього року становив 430,6 мільйона доларів США.

      — Наші регіони дуже схожі за агропромисловим потенціалом, адже провінцію Хенань називають житницею Китаю. До речі, Чернігівщина впродовж останніх років має рекордні врожаї зернових культур. Минулого року зібрано більше чотирьох мільйонів тонн, — зазначила Юлія Свириденко. — Ми зацікавлені в різносторонньому розширенні співробітництва між нашими країнами.

      Зі свого боку Чжан Пей Сянь озвучив наміри щодо спільних проектів у напрямку переробки агросировини.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16