Анонси















      Назад

      Регіональна політика як складова економічного розвитку області

      Семінар на таку тему з представниками економічних служб районів, міст, об’єднаних територіальних громад відбувся 9 жовтня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

      У центрі уваги - питання щодо реалізації в області державної регіональної політики. Представники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації ознайомили присутніх із новаціями законодавства щодо розробки регіональних та місцевих стратегічних і програмних документів.

      Окреслено основні новації щодо запровадження стратегічної екологічної оцінки для документів державного планування – стратегій, планів, схем, містобудівної документації, що стосуються сільського, лісового господарства, енергетики, промисловості, охорони довкілля, містобудування, землеустрою тощо.

      Учасники також дізналися основні вимоги з підготовки проектів, які можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів державного бюджету, отриманих від ЄC в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики; умови надання та використання субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

      Увагу присутніх було акцентовано на необхідності запровадження єдиних гармонізованих стандартів залучення та супроводу інвесторів на місцевому і регіональному рівні.

      Окремо обговорено нові підходи щодо реалізації державної політики з питань розвитку підприємництва в області, шляхи удосконалення та розширення спектру надання органами влади адміністративних послуг. Учасникам також презентовано можливості з активізації інвестиційних процесів та підтримки малого і середнього бізнесу Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та Державної організації «Регіональний Фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

      Крім того, висвітлені питання щодо шляхів покращення організації пасажирських перевезень в регіоні, зокрема щодо реалізації повноважень з організації пасажирських перевезень на місцях. Обговорено основні новації та проблеми  у сфері публічних закупівель. 

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16