Анонси















      Назад

      В'ячеслав Негода: Польський проект передбачає підтримку розвитку агенцій регіонального розвитку у ряді областей, у тому числі й Чернігівській

      Незабаром розпочнеться реалізація проекту «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток українсько-польського економічного співробітництва», що триватиме до кінця 2020 року. Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку , будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

      Відповідний Меморандум про співробітництво 29 жовтня 2018 року підписали Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Міністерство Інвестицій і Розвитку Республіки Польща. Втілення домовленостей розпочнеться після реєстрації проекту в Мінекономрозвитку.

      Зокрема, Проект передбачає підтримку розвитку агенцій регіонального розвитку у Черкаській, Чернігівській, Київській, Львівській, Тернопільській, Вінницькій та Житомирській областях та поширення їхнього досвіду серед інших регіонів.

      «Цей Проект – ще одна можливість підвищити інвестиційну привабливість наших регіонів і громад, стимулювати українських і польських підприємців до реалізації в Україні інвестиційних проектів», — зазначив В’ячеслав Негода.

      Задля цього, як повідомив перший заступник Міністра, в ході реалізації Проекту польська сторона та Мінрегіон поліпшуватимуть систему стратегічного планування регіонального розвитку в Україні, удосконалюватимуть механізми стимулювання регіонального розвитку з урахуванням досвіду Європейського Союзу.

      В рамках Проекту допомогу отримають також місцеві органи влади – їм сприятимуть у підготовці проектів регіонального та місцевого розвитку, спрямованих на підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів та зміцнення людського потенціалу.

      «Ми прагнемо створити в Україні ефективну державну регіональну політику. Прагнемо, щоб українські регіони та громади були успішними і спроможними, а отже — цікавими для внутрішніх та зовнішніх інвестицій. І досвід Польщі, яка досягла в цьому напрямку неабияких успіхів, для нас дуже цінний. Отже використати можливості цього Проекту маємо максимально ефективно», — сказав В’ячеслав Негода.

      Джерело: Мінрегіон

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16