Анонси















      Назад

      Геннадій Зубко: У 2019 році маємо сформувати перспективні плани, стратегії розвитку регіонів і створити умови для об’єднання і приєднання тергромад

      Коли в країні відбуваються масштабні зміни, а реформа децентралізації незворотна, нам потрібна політична підтримка і потужна політична воля – Президента, Уряду і Верховної Ради – на кшталт 2014 року, коли ми мали тільки велику амбіцію змінити країну і життя людей на краще. Ми маємо показати українцям подальшу перспективу розвитку держави і тому ставимо перед собою не менш складні цілі і завдання.

      Про це, виступаючи на Раді регіонального розвитку під головуванням Президента України, наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

      «У 2019 році маємо сформувати перспективні плани, стратегії розвитку регіонів і створити умови для об’єднання і приєднання тергромад. Прийняти у Парламенті надважливий законопроект №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою», який звільнить країну від радянської системи і дасть можливість на рівні громад будувати абсолютно новий територіальний устрій України. Наступні місцеві вибори-2019 в ОТГ мають пройти одночасно з виборами до Парламенту», - зазначив Геннадій Зубко.

      Віце-прем‘єр-міністр окреслив цілі і завдання на 2020 рік, коли має бути прийняте адміністративне рішення про об’єднання громад відповідно до перспективних планів, затверджених обласними радами. А також місцеві вибори мають відбутись вже за умови покриття всієї території України ОТГ та на новій територіальній основі. Це головне завдання із завершення ключового етапу реформи.

      «Маємо завершити ключовий етап реформи децентралізації, щоб абсолютно всі громадяни України, проживаючи у громадах, не відчували дискримінації, мали рівний доступ до якісних послуг – в освіті, медицині, соціальній сфері. А найголовніше - мали можливість будувати своє майбутнє», - підкреслив Геннадій Зубко.

      Джерело: Урядовий портал

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16