Анонси















      Назад

      Представники Чернігівщини взяли участь у III Форумі ОТГ

      5 грудня в Києві відбувся III Форум об'єднаних територіальних громад, присвячений питанням економічного розвитку територій. Чернігівщина не залишилась осторонь такої події. Область представляли перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко, голова обласної ради Ігор Вдовенко , директор Чернігівського центру розвитку місцевого та представники ОТГ області.

      Головними спікерами Форуму стали Президент України, Прем'єр-міністр України, українські високопосадовці, а також представники міжнародної спільноти- надійні друзі України.

      Також під час Форуму відбулася низка дискусій:«Фінанси і ресурси: можливості та дії в реалізації секторальних повноважень», «Нова регіональна політика – дієвий інструмент розвитку регіонів і громад», «Комплексний просторовий розвиток та ІТ-технології», «Енергоефективність – заощадливість та конкурентоспроможність».

      Так, Глава держави зазначив: "У 2020 році ми повинні прийняти адміністративне рішення про об’єднання громад, які за чотири роки не знайшли ані бажання, ані прагнення, ані сил об’єднатись. Люди не мають страждати, мешканці громад від керівника, який перешкоджає створенню громад. Станеться це відповідно до бажання людей і перспективних планів, затверджених обласними радами. Маємо завершити ключовий етап реформи, щоб усі громадяни України мали рівний доступ до якісних послуг – в освіті, медицині, соціальній сфері"

      У свою чергу, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив: «Майбутні 5 років є ключовими для України, яка сьогодні стає європейською державою з абсолютно європейською моделлю управління. Ми можемо говорити про реформу децентралізації і зміни, які відбуваються в кожній громаді. Але, підростає покоління, яке може бути позбавлене якісних послуг – в освіті, охороні здоров’я, соціальному забезпеченні. І якщо ми не зробимо рішучих кроків сьогодні, ми втратимо майбутнє для цілого покоління українців. Цими рішучими кроками є формування нової територіальної основи України. Для цього потрібно внести зміни до Конституції, прийняти ЗУ 8051 «Про засади адмінтерустрою», сформувати перспективні плани об’єднання громад з повним покриттям ОТГ території України, прийняти адміністративне рішення про об’єднання громад згідно перспективних планів, затверджених облрадами. Місцеві вибори 2020 року мають відбутись на новій територіальній основі», —  наголосив Геннадій Зубко.

      За матеріалами проекту Децентралізація. Фото: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування та Мінрегіон.

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16