Анонси















      Назад

      Всеукраїнська конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів»

      5 березня у м.Києві відбулася конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої 122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

      До участі в заході долучилася делегація з Чернігівщини на чолі з директором Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександрою Хомик. Підписантами меморандумів від Чернігівської області стали три громади: Вертіївська, Бобровицька та Куликівська.

      Загалом у конференції взяли участь більше 400 представників громад, обласних державних адміністрацій, профільних та галузевих асоціацій тощо. Під час Заходу, крім церемонії підписання Меморандумів та презентацій перших результатів та механізмів надання допомоги, відбулися обговорення ключових викликів у створенні належних ЦНАП в громадах, як то кадровий голод, ліквідація районних ЦНАП, надходження в місцеві бюджети від адмінпослуг.

      За словами Геннадія Зубка, Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України: «Розбудова системи ЦНАПів є маркером успішності реформи децентралізації, яка наближає якісну сервісну послугу до людини. Тільки за минулий рік понад 15 мільйонів українців скористалися послугами сучасних ЦНАПів, а від їх діяльності місцеві бюджети отримали додатково 2,9 млрд грн до своїх бюджетів. Якщо порахувати кошти, порахувати послуги, це практично наближає владу до людей, обличчя влади змінюється. Дякую партнерам з Програми «U-LEAD з Європою» за підтримку реформи і всебічну допомогу у реалізації планів щодо розбудови мережі ЦНАПів у громадах».

      Довідково

      Відповідно до Меморандумів протягом дев’яти місяців у громадах буде створено чи модернізовано до рівня належних 122 ЦНАП (належний ЦНАП — це такий інтегрований офіс, у якому надаються усі найнеобхідніші для громадян адміністративні послуги у комфортних умовах). Більше двох мільйонів мешканців України отримають доступ до якісних адміністративних послуг після відкриття високоефективних ЦНАП в громадах.

      Всі 122 громади отримають комплексну підтримку від Програми – експерти допоможуть громадам як інституційно, так і фізично (техніка, ПЗ, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо). Крім того, більше 3 000 майбутніх співробітників ЦНАП та лідерів громад пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

      З-поміж 122 майбутніх ЦНАП, шість будуть мобільними, тобто спеціально облаштованими транспортними засобами, з двома повноцінними робочими місцями для співробітників та двома місцями для відвідувачів. Всі ЦНАП (як звичайні, так і мобільні), які створені в Україні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», надають найбільш популярні серед громадян адмінпослуги, доступні для людей з інвалідністю та облаштовані дитячим куточком.

      За матеріалами Мінрегіону

       

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16