Анонси















      Назад

      Індекс моніторингу реформ: найбільший прогрес у сфері закупівель

      У рамках дослідження “Індекс моніторингу реформ” експерти VoxUkraine оцінили імплементацію семи антикорупційних ініціатив. Реформа публічних закупівель набрала найбільшу кількість балів та опинилася у лідерах рейтингу. 

      73% опитаних експертів відзначили суттєвий прогрес в імплементації Закону України “Про публічні закупівлі”, 20% зазначили, що мети закону досягнуто. І лише 7% експертів вважають, що прогрес є, але недостатній.

      З оцінюваних антикорупційних законодавчих актів найуспішніше впроваджуються, на думку експертів VoxUkraine, зміни у сфері публічних закупівель. 

      Система публічних закупівель постійно вдосконалюється. Серед останніх антикорупційних інструментів в ProZorro: запуск автоматичного пошуку підозрілих тендерів та е-кабінету Держаудитслужби, перший етап інтеграції з держреєстром лікарських засобів, поява двох полів електронної тендерної документації. Також підготовлений новий законопроект “Про публічні закупівлі”, який містить ряд корисних новацій: механізм запобігання демпінгу на торгах, електронні каталоги, законодавче врегулювання закупівель на невеликі (допорогові) суми, удосконалення механізмів оскарження в Антимонопольному комітеті України.

      В рамках Індексу моніторингу реформ також оцінювалися імплементація законів в сфері використання публічних коштів; оприлюднення інформації про бюджет у формі відкритих даних; загальнодоступності відомостей державних реєстрів; корпоративного управління державних підприємств; запровадження конкурсної процедури для призначення керівників великих держпідприємств та реформа національної поліції.

      Індекс моніторингу реформ (ІМоРе) був заснований на початку 2015 року аналітичною платформою VoxUkraine. Мета — інформування суспільства щодо швидкості та глибини процесу реформ в країні. Індекс базується на оцінці експертами змін за п'ятьма напрямками: урядування, державні фінанси, монетарна система, бізнес-середовище, енергетика.

      Джерело: prozorro.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16