Анонси















      Назад

      Цілі сталого розвитку та Чернігівщина: локальні рішення глобальних проблем

      14 березня в Чернігові відбулася тематична конференція «Цілі сталого розвитку та Чернігівщина: локальні рішення глобальних проблем».  

      Представники обласної та районних держадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, громадськості, студенти і викладачі Чернігівського національного технологічного університету мали змогу висловити своє бачення глобальних цілей та шляхи їх досягнення на місцевому рівні.

      — На регіональному рівні Цілі сталого розвитку обов’язково враховуються при розробці стратегічних та програмних документів. Адже вони є своєрідним «компасом» для подальших реформ, спрямованих на стабільний економічний розвиток, забезпечення екологічного балансу та соціальної згуртованості, — зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик і додала: — Для Чернігівщини актуальними є всі 17 цілей. Однак є сфери, де область може на базі вже існуючих можливостей сформувати першочергові пріоритети та втілити їх через реалізацію проектів регіонального розвитку.

      Нині на Чернігівщині діє Стратегія сталого розвитку на період до 2020 року, основні цілі якої — розвиток людського потенціалу та сільських територій, підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення стійкого економічного зростання.

      За словами Олександри Хомик, у рамках технічних завдань Плану з реалізації Стратегії на проекти регіонального розвитку з різних джерел у 2015-2017 роках спрямовано 3,6 мільярда гривень, у 2018 році — 2,6 мільярда.

      Довідково

      Цілі сталого розвитку (ЦСР) — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей. Вони містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів та екологічних проблем світу загалом. Перелік включає 17 цілей, що були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.

      Варто зазначити, що Програма розвитку ООН надає підтримку Уряду України в інтеграції ЦСР до національного плану та стратегій розвитку. Досягнення цілей потребує партнерства державних органів, приватного сектора та громадянського суспільства.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16