Анонси















      Назад

      Чернігівські фахівці долучилися до випробовування та пуску ракети-носія «Антарес»

      17 квітня з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск ракети-носія «Антарес», яка вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, що повинен доставити до Міжнародної космічної станції близько 3 750 кг корисного вантажу на замовлення NASA (провізію, спорядження для екіпажу, обладнання та матеріали для наукових експериментів, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі,  два науково-дослідні супутники формату кубсат – CAPSat та HARP).

      Головним розробником ракети-носія «Антарес» є американська корпорація Northrop Grumman. Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило ДП «КБ «Південне», а виготовило ДП «ВО «ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

      Підготовка PH «Антарес» до пуску, її випробовування та пуск виконані за участю українських фахівців. Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу здійснювалися з території КБ «Південне».

      У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH на замовлення Національного космічного агентства США.

      Загалом з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 10 разів, 9 з них – успішно.

      Джерело: Урядовий портал

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16