Анонси















      Назад

      В'ячеслав Негода: Більше 100 ОТГ можуть провести цьогоріч перші місцеві вибори

      До грудня мають відбутися перші місцеві вибори в об’єднаних громадах, які утворилися в цьому році. Це забезпечить можливість переходу громад на прямі міжбюджетні відносини з січня 2020 року. Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

      За його словами, 60 об’єднаних громад очікують рішення Центральної виборчої комісії про призначення на їх території перших місцевих виборів. Відповідні звернення від обласних державних адміністрації продовжують надходити до ЦВК щотижня.

      «За даними, які надійшли до Мінрегіону від облдержадміністрацій та центрів розвитку місцевого самоврядування, звернення по 60 ОТГ — вже на розгляді ЦВК. Звернення по 4 ОТГ — «в дорозі» до Центрвиборчкому. Ще 39 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання.  25 ОТГ очікують висновків від обласних державних адміністрацій», — сказав перший заступник Міністра.

      В’ячеслав Негода висловив сподівання, що ЦВК найближчим часом розгляне звернення щодо призначення виборів і прийме рішення.

      Оскільки часу залишається обмаль, В’ячеслав Негода закликав громади пришвидшити процес прийняття остаточних рішень про об’єднання, а обласні державні адміністрації — дотримуватись законодавчо визначених термінів для надання висновків про відповідність таких рішень Конституції та законам України та направлення звернень до ЦВК.

      Джерело: Мінрегіон

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16