Анонси















      Назад

      Триває реалізація проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР у 2019 році

      16 вересня в рамках робочого візиту директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик та начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту Юрій Сухомлин відвідали Чернігівський медичний центр сучасної онкології та ознайомились з ходом реконструкції будівлі променевої терапії (радіологія).

      Щорічно в Чернігівському обласному онкологічному  диспансері променеву терапію отримують понад 2500 хворих, з них 1900 - дистанційне гамма-терапевтичне лікування. Загалом із застосуванням променевої терапії лікуються до 60% усіх пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями.

      Впродовж тривалого часу в відділенні не проводилися роботи з капітального ремонту приміщень.  Медичний персонал власними силами  підтримує будівлю в належному стані, але за двадцять років не проводилося капіталовкладень. Усі будівельні конструкції та оздоблювальні матеріали морально застаріли. Крім цього, змінились методи лікування хворих, і це потребує застосування нових планувальних рішень.   

      У теперішній час є негальна потреба в проведенні реконструкції будівлі променевої терапії.

      У рамках проекту передбачається здійнити:

      • зміну системи вентиляції та кондиціонування:
      • реконструкціяю тепловузла;
      • теплореноваційні заходи (утеплення стін, заміна вікон та дверей).
      • часткове перепланування приміщень для організації додаткових кімнат, палат підвищеної комфортності та забезпечення всіх необхідних умов праці для медичного та молодшого медичного персоналу.

      Реконструкцію даху проведено у 2016 році.

      Відповідно до обсягу фінансування з державного фонду регіонального розвитку у 2019 році передбачено 13 млн гривень. На сьогодні роботи виконані вже на 1,7 млн гривень.

      Крім того, керівництво Департаменту ознайомились з вже раніше реалізованими проєктами.

      Одним з таких є будівництво нового унікального радіологічного корпусу з встановленням сучасного обладнання (медичного лінійного прискорювача та томографу) для лікування онкозахворювань. Проєкт реалізовувався у  2017-2018 роках і на нього загалом витрачено більше 103,1 мільйонів гривень як державних, так і місцевих коштів.

      Придбаний і встановлений в обласному онкологічному диспансері лінійний прискорювач «ElektaInfinity» на сьогодні повноцінно функціонує та є одним із  найкращих в Україні.  Також встановлений  один з найкращих на сьогодні в Україні томограф Philips,  який орієнтований  для діагностики саме онкохворих. Поява в арсеналі онкодиспансеру лінійного прискорювача  – це не лише новий рівень в лікуванні та профілактиці онкозахворювань, це – шанс подарувати надію і врятувати сотні життів.  

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16