Анонси















      Назад

      У Сосницькій громаді реалізуються інфраструктурні проекти

      Днями директорка Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександра Хомик разом з Сосницьким селищним головою Андрієм Портним  ознайомилась з проектами, що реалізовуються у смт Сосниця.

      За кошти ДФРР реалізується проект з реконструкції дошкільного навчального закладу “Сонечко” із впровадженням комплексних заходів теплореновації. Проект має 3 черги, та розрахований на 2 роки. Загальна вартість проекту – 9,3 млн гривень.

      У поточному році проектом передбачено утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій та заміна віконних і дверних блоків, в т.ч. утеплення стін фасаду, улаштування пандуса, тамбура підвалу, відновлення ганків центральних входів, улаштування вимощення навколо будівлі. У 2019 році з державного фонду регіонального розвитку передбачено 2,9 млн гривень.

      У наступному році роботи будуть продовжені, зокрема буде проведена реконструкція покрівлі, у т.ч. улаштування нового покриття (з заміною стропильної системи), утеплення покриття, огородження даху та монтаж системи водовідведення. Також у 2020 році буде здійснено  внутрішнє опорядження приміщень, в т.ч. встановлення дверних блоків, улаштування підлоги, опорядження стелі, стін, водопроводу, гарячого водопостачання, господарчо-побутової каналізації, системи опалення (в т.ч. теплої підлоги), вентиляції (рекуперації), електротехнічні рішення.

      Реалізація проекту дозволить поліпшити умови перебування дітей в закладі, підвищити санітарно-гігієнічні умови, зменшити втрати енергоресурсів на опалення будівлі закладу шляхом завершення реконструкції закладу на основі комплексного підходу.

      Олександра Хомик зазначила, що доки дозволяє погодні умови виконувати зовнішні будівельні роботи, необхідно прикласти максимум зусиль для завершення робіт до кінця року та використати кошти державного бюджету у повному обсязі. Для цього необхідна чітка взаємодія замовника робіт з підрядною організацією, що виконує реконструкцію садка.

      Також Олександра Хомик під час візиту до Сосницької громади ознайомилась з реконструкцією одноповерхової будівлі, з перепрофілюванням в центр надання адміністративних послуг. Загальна вартість проекту становить 3,3 млн грн, з них 0,8 млн грн – це субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ.

       

       
       

      Відділ державних інвестицій

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16