Анонси















      Назад

      Конкурсні відбори інвестпрограм та проектів регіонального розвитку на 2021 рік відбуватимуться виключно на новій онлайн платформі ДФРР

      На цьому наголосила Директорка Департаменту Олександра Хомик, відкриваючи навчання за короткостроковою програмою «Підготовка заявок на конкурс інвестиційних програм та проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку», яке стартувало сьогодні, 12 лютого 2020 року, в КЗ "Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій".

      «Сьогодні необхідно використовувати всі можливі шляхи для реалізації потенціалу своїх територій — людського, економічного туристичного, та ін. ДФРР — це один з інструментів, який максимально допомагає цей потенціал розкрити», - Олександра Хомик.

      Зазначимо, що у 2019 році з ДФРР на реалізацію 32 інвестиційних проектів було передбачено 212,5 млн грн. З них використано – 190,4 млн грн., що становить майже 90% їх освоєння. За цим результатом, Чернігівщина посіла 8 місце серед регіонів України.

      Відповідно до доведених лімітів, в поточному році область може розраховувати  на 142, 2 млн грн. коштів ДФРР.

      Увагу треба звернути на той факт, що вже конкурс на 2021 відбуватиметься виключно на новій онлайн платформі Державного фонду регіонального розвитку, яка створена Міністерством розвитку громад та територій України.  Програми та проекти, що реалізовуватимуться за кошти ДФРР у 2020 році, а також додаткові конкурсні відбори на цей рік залишатимуться на старій платформі.

      Тож учасники заходу, а це працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, апаратів виконкомів рад ОТГ, райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, старости, депутати рад, набуватимуть  знання з:

      • заповнення форми технічного завдання на проєкт регіонального розвитку ДФРР;
      • правильного заповнення проектної заявки на ДФРР.

      Також учасники дізнаються про:

      - новий портал ДФРР та вимоги до реєстрації проектів;

      - як розрахувати економічний та показати соціальний ефекти проекту регіоального розвитку, що подається до ДФРР;

      -  визначення результатів, показників та сталості проєкту. Формування бюджету проєкту. Застосування критеріїв відбору проєктів регіональними комісіями.

      За словами пані Олександри, при підготовці проєктних заявок потенційні реципієнти мають належну увагу приділяти розвитковим проєктам, тобто тим, що насамперед спрямовані на забезпечення економічного розвитку регіону, активізації інвестиційної діяльності, підвищення рівня зайнятості населення.

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16