Анонси















      Назад

      Пілотний проєкт по автоматичному оформленню митних декларацій наберає обертів

      Запроваджено електронну обробку додатку до Заяви, яку декларант подає перед розміщенням товарів в митний режим переробки, передбачену додатком 4 до наказу Міністерства фінансів України від 31.05.2012 N 657.

      Як відомо, в пілотному проекті по автоматичному оформленню митних декларацій задіяний і митний режим переробки на митній території України. Для того, щоб запобігти випадковому ввезенню «на автоматі» товарів, дозвіл на переробку яких митницею не надавався, від сьогодні ми запроваджуємо електронну обробку додатку до Заяви, яку декларант подає перед розміщенням товарів в митний режим переробки, передбачену додатком 4 до наказу Міністерства фінансів України від 31.05.2012 N 657.

      Нагадаю, що нещодавно додана стаття 31-1 Митного кодексу України запровадила можливість подання передбачених Кодексом заяв та прийняття рішень по ним в електронному вигляді. Власне, сьогодні ми робимо перший крок в реалізації цього механізму, який в майбутньому поступово буде поширений на всі типи документів, якими обмінюються декларанти та митниця.

      Для контролю за ввезенням товарів в програмному забезпеченні митниці реалізовано облік використання в митних деклараціях квоти, заявленої декларантом в такій попередній заяві. Квота буде вестися за фактурною вартістю в валюті в розрізі кодів товарів за УКТ ЗЕД.

      Система контролю буде впроваджуватися в 3 етапи.

      На першому етапі ми дамо можливість подати в ЄАІС додатки до заяв на переробку, а уповноваженим особам митниць - розглянути їх. При прийомі додатку в центральну базу даних йому присвоюється номер, який має таку саму структуру, як і номер МД - підрозділ митниці/рік/порядковий номер.
      До речі, подати додаток до заяви на переробку можна безпосередньо через Особистий Кабінет на порталі «Єдине вікно». До оформленої заяви при необхідності можна сформувати та подати коригуючу заяву.

      На другому етапі буде ввімкнено обов’язковий контроль квот для учасників пілотного проекту. Причому зрозуміло, що квота буде вестися не тільки по тим електронним МД, які оформлені автоматично, але і з урахуванням оформлених в звичайному порядку (і навіть паперових). Для інших учасників ЗЕД квота буде перевірятися тільки в тому випадку, якщо вони подали додаток до заяви та указали її реквізити в графі 44 під кодом 1510.

      На третьому етапі контроль квоти стане обов’язковим для всіх випадків ввезення товарів на переробку.

      Перспектива на подальшу реалізацію - запровадження по аналогічному принципу контролю квоти не тільки сировини, але і готової продукції.

      Джерело: https://www.qdpro.com.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16