Анонси















      Назад

      Уряд спростив процедури залучення міжнародної технічної допомоги

      9 жовтня Уряд ухвалив постанову, якою удосконалив процедуру залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги. При розробці нових правил були враховані пропозиції партнерів з розвитку.

      «Проєкти технічної допомоги дозволяють залучати провідних українських та міжнародних експертів, а також кращий світовий досвід у проведенні реформ. Прозорість у роботі з такими проектами на етапі реєстрації, впровадження та моніторингу результатів - основа для ефективності та довіри.  Як з боку міжнародних партнерів, так і українського суспільства до результатів роботи», – коментує рішення Уряду Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

      Схваленою постановою зменшуються бюрократичні процедури для реєстрації та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги. Зокрема, розширюється перелік органів, які можуть виступати бенефіціарами проектів; удосконалюється процедура звільнення від оподаткування, що сприятиме більш широкій участі українських виробників та постачальників у процедурах закупівель за рахунок коштів МТД; спрощуються процедури державної реєстрації або перереєстрації проєктів та реєстрації представництва донорської установи; визначаються механізми та строки погодження планів закупівлі, а також зменшується паперовий документообіг.

      Джерело: Урядовий портал

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16