Анонси















      Назад

      Для аграріїв Чернігівщини працюватиме консультативний податковий штаб

      У вівторок, 12 жовтня відбулося онлайн-засідання робочої групи з оперативного вирішення питань оподаткування в аграрному секторі за участю керівництва Мінекономіки, Мінфіну, ДПС та представників обласних державних адміністрацій.

      Від Чернігівщини участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник начальника Головного управління ДПС у області  Руслан Погрібний, директор Чернігівського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Віталій Плевако та заступник начальника управління розвитку сільського господарства Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Василь Жук.

      Учасники засідання обговорили питання створення при обласних державних організаціях робочих груп з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних.

      За словами Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка, робочі групи матимуть дорадчу функцію та дозволять працювати на випередження. Фермери, зіткнувшись з проблемами в оформленні податкових накладних, матимуть змогу на місцях отримати консультаційну підтримку.

      Основними завданнями робочих груп з вирішення податкових питань фермерів є:

      • сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних фермерськими господарствами;
      • організація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед фермерських господарств щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних;
      • аналіз можливих ризиків, які виникають у сфері реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами;
      • комплексний аналіз фінансово-економічних чинників відповідної області, що впливають на діяльність фермерських господарств та можуть вплинути на ситуацію з блокуванням податкових накладних;
      • напрацювання шляхів, механізму і способів вирішення проблемних питань, що виникають при реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами тощо.

      Наразі відповідні робочі групи сформовані у 17 регіонах при обласних державних адміністраціях. Серед них і Чернігівська область, де розпорядженням голови облдержадміністрації від 7 жовтня поточного року створено робочу групу з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних та затверджено її склад.

      А вже з 15-го жовтня аграрії зможуть в своїх областях звернутися до таких податкових штабів за консультацією.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16