Анонси















      Назад

      У Чернігові презентували проєкти випускників Інкубаційної програми Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів

      У п'ятницю, 20 листопада в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області відбулась презентація бізнес-проєктів першої в регіоні Інкубаційної програми Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Business Hub Chernihiv Region.

      У зв’язку з карантинними обмеженнями захід проходив комбіновано – онлайн і офлайн.

      Учасників привітали директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик, президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, старший консультант з питань політики розвитку малого і середнього підприємництва проєкту FORBIZ Ольга Красовська. Також на презентацію проєктів завітали представники Національного університету «Чернігівська політехніка», які брали безпосередню участь у навчанні учасників, підготовці їх проєктів.

      У програмі взяли участь дев’ять ініціативних майбутніх підприємців. Протягом двох з половиною місяців під супроводом менторів, тренерів, експертів з ТПП і Чернігівської політехніки вони вчилися теорії ведення бізнесу, аналізували реальні можливості розвитку своїх проєктів, отримували допомогу в розробці бізнес-планів.

      Учасники програми запропонували цікаві проєкти різної тематики у галузях виробництва одягу, харчових продуктів, освітніх послуг, тощо. Дехто з них планує продовжувати співпрацю з менторами та вже активно шукає спонсорів для реалізації своїх ідей.

      Один з проєктів передбачає створення предметів побуту, інтер’єру, а в майбутньому - і будівництво будинків за допомогою 3D друку. Інноваційні матеріали поступово входять в життя європейських країн, тому перспективно розвивати цей напрямок і в Україні.

      - 3D-будівництво приміщень має ряд переваг: скорочує термін робіт, знижує парникові викиди, скорочує витрати бетону, не залишає відходів та не потребує залучення великої кількості робітників та фізичної сили. До того ж за допомогою 3D-принтеру можна виготовити матеріали будь-якої форми, а це робить об’єкти більш творчими та цікавими, - зазначив автор проєкту Артем Кравченко.

      За словами Олександри Хомик, учасникам важливо працювати над залученням інвесторів для реалізації бізнес-планів інкубаційної програми, і шукати їх потрібно не лише в Україні.

      – Ми зацікавлені у фінансуванні міжнародними інвесторами проєктів малого та середнього бізнесу, адже вони є основою економіки області. В пріоритеті ті проєкти, які будуть реалізовуватися на території Чернігівщини. Адже це і нові робочі місця, і економічний розвиток нашого регіону, - зазначила директор Департаменту економіки.

      Участь в інкубаторі взяли й ті, хто вже розпочав власну справу, але був невпевнений у своїх кроках та не мав сформованого бізнес-плану. За час навчання вони змогли значно розширити свою діяльність та збільшити прибуток.

      - Завдяки створеній на Чернігівщині Агенції регіонального розвитку, в тому числі майданчику бізнес-хабу, сьогодні ми маємо можливість бачити ідеї активних незаангажованих людей. Зичу їм реалізації проєктів та втілення мрій, - зазначив провідний спеціаліст Центру підтримки стартапів Польсько-український міст стартапів Михайло Халецький.

      Наприкінці учасникам інкубаційної програми урочисто вручили сертифікати про завершення навчання та подарунки.

      Джерело: http://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16