Анонси















      Назад

      Регіональна політика як складова економічного розвитку області

      Саме такій темі був присвячений вебінар для представників територіальних  громад,  який відбувся  вчора,  25 листопада.

      Організаторами заходу виступили  Департамент розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації і Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Також під час вебінару до онлайн обговорення важливих питань із теми долучилися представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Агенції регіонального розвитку в Чернігівській області.

      В центрі уваги були питання щодо реалізації в області державної регіональної політики. Представники Департаменту  ознайомили присутніх із основними підходами до розроблення місцевих стратегічних та програмних документів, вимогами до підготовки проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, а також субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам  на  здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на проекти регіонального розвитку.

      Йшлося також про формування конкурентних переваг території за рахунок ефективного використання наявного інвестиційного потенціалу, активізацію процесів припливу фінансових ресурсів.

      Обговорили нові підходи щодо реалізації державної політики з питань розвитку підприємництва в області, шляхи удосконалення сфери надання адміністративних послуг. Зокрема, представники Агенції регіонального розвитку в Чернігівській області поінформували про можливості Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

      Учасників семінару було ознайомлено  з питанням формування іміджу громад області серед міжнародної спільноти та розвиток взаємовигідних зв'язків з відповідними територіально-адміністративними одиницями країн світу.

      Висвітлювались питання щодо основних напрямків  підтримки розвитку агропромислового комплексу та місцевих товаровиробників як на державному, так і на регіональному рівнях.

      Говорили й про існуючі проблеми та необхідні заходи  для підвищення ефективності використання бюджетних коштів під час проведення процедур закупівель.

      Представниця Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації висвітлила питання щодо екологічних аспектів розвитку територій, зокрема окреслила основні вимоги Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

      Відділ стратегічного планування, прогнозування та моніторингу регіонального розвитку

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16