Анонси















      Назад

      Нова комп’ютеризована транзитна система (NCTS): Держмитслужба на вебпорталі створила спеціальний розділ

      У 2021 році Україна має перспективу розпочати процес приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та вже у першій половині 2022 року розпочати міжнародне застосування Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS). Держмитслужба планує докладно інформувати про відповідні заходи. Для цього на її офіційному вебпорталі створено спеціальний розділ з питань спільного транзиту. 

      Як повідомила Аліна Брендак, національний координатор з питань спільного транзиту, керівник відділу розвитку міжнародної транзитної системи Департаменту розвитку митної справи та контролю діяльності Держмитслужби, «розділ планується як майданчик актуальної офіційної інформації щодо NCTS: законодавство, нові процедури, терміни змін, навчальні матеріали, роз’яснення, події, відповіді на запитання тощо».   

      «Через цей розділ ми плануємо надавати інформацію, яка дозволить бізнесу, громадськості, медіа, та й самим митникам зорієнтуватися у змінах, які відбуватимуться  на кожному з етапів застосування системи спільного транзиту в Україні. Розділ наповнюватиметься поступово, і ми будемо вдячні за оперативний зворотній зв’язок – коментарі, яку інформацію варто додати першочергово, відповіді на які запитання варто надати у цьому розділі», – зазначає Аліна Брендак.

      Передбачається, що розділ акумулює інформацію про всю законодавчу базу, яка регулює питання спільного транзиту на поточний момент, новини щодо запровадження нової системи транзиту, інформацію щодо відмінностей у правилах спільного транзиту порівняно з чинною системою, етапи запровадження NCTS, необхідні інструкції, інфографіки. 

      Планується, що у розділі запитань-відповідей будуть публікуватися також і відповіді на запитання, з якими бізнес звертатиметься до Служби підтримки. 

      Як уже повідомлялося, у листопаді 2020 Україна розпочала процес запровадження режиму спільного транзиту (NCTS), відповідно до зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Процес відбуватиметься у три етапи: пілотний проект, національне застосування та міжнародне застосування. Очікується, що розпочати процес приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту Україна має перспективу уже наприкінці 2021 року.

      Джерело: http://www.visnuk.com.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16