Анонси















      Назад

      У Чернігівській ОДА обговорили процес реалізації реформи децентралізації

      На Чернігівщині триває процес реалізації реформи адміністративно-територіального устрою. Звичайно, виникають певні виклики, пов’язані з упорядкуванням системи місцевого самоврядування та виконавчої влади.

      Тож для розв’язання  окремих проблемних питань у ході реалізації реформи адміністративно-територіального устрою сьогодні, 21 січня, відбулася нарада в облдержадміністрації під головуванням в.о. голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка. У засіданні взяли участь голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, керівники РДА новоутворених районів, районних рад та профільних департаментів.

      Учасники наради обговорили ряд питань щодо припинення юридичних осіб, які не є структурними підрозділами РДА, але були утворені ними та повністю або частково фінансувалися за кошти районного бюджету. Також йшлося про передачу у комунальну власність територіальних громад об’єктів спільної власності районів. Зокрема, на сьогодні понад 90% таких об’єктів уже прийняті на баланс територіальних громад. Проте наразі не передані у комунальну власність вісім закладів охорони здоров’я, з них п’ять центральних районних лікарень (Ніжинська, Носівська, Прилуцька, Чернігівська, Козелецька) та три центри первинної медико-санітарної допомоги  (Прилуцький, Чернігівський, Козелецький). Також триває процес передачі бібліотечних закладів.

       — Питання передачі майна районів у комунальну власність ОТГ ми маємо вирішити у найкоротші терміни. Ми повинні дбати про жителів регіону, вони мають і надалі отримувати якісні освітні, медичні, культурні, адміністративні та інші послуги. Важливо розуміти, що відбувається не лише передача юридичної особи, а майна та персоналу, — підсумував Олександр Савченко.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16