Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації
Анонси















    Поточна цінова ситуація

    Назад

    За даними моніторингу, який здійснюється державними органами статистики на соціально значущі товари, у лютому 2019 року у порівнянні до січня 2019 року цінова ситуація характеризувалась наступним.

    № з/п

    Назва товару

    Одиниця
    вимірю
    -вання

    Середня споживча ціна, грн

    Індекс,

    %

    лютий 2019 року

    січень 2019 року

    1.

    Рис

    кг

    22,53

    23,49

    22,53

    2.

    Хліб пшеничний з борошна 1/ґ

    кг

    18,29

    18,01

    18,29

    3.

    Хліб житній, житньо-пшеничний

    кг

    17,93

    18,81

    17,93

    4.

    Макаронні вироби з м’яких сортів пшениці

    кг

    16,74

    17,82

    16,74

    5.

    Борошно пшеничне

    кг

    11,27

    11,50

    11,27

    6.

    Крупи гречані

    кг

    15,93

    16,76

    15,93

    7.

    Яловичина

    кг

    115,10

    128,36

    115,10

    8.

    Свинина

    кг

    108,49

    112,91

    108,49

    9.

    Птиця (тушки курячі)

    кг

    58,00

    58,15

    58,00

    10.

    Ковбаси варені першого ґатунку

    кг

    86,86

    94,15

    86,86

    11.

    Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% включно

    1000 г

    23,79

    24,13

    23,79

    12.

    Сири м’які жирні

    кг

    95,13

    99,67

    95,13

    13.

    Сметана жирністю до 15% включно

    кг

    58,27

    57,90

    58,27

    14.

    Яйця

    десяток

    22,63

    23,90

    22,63

    15.

    Масло вершкове

    200 г

    37,58

    40,08

    37,58

    16.

    Олія соняшникова

    л

    35,58

    35,07

    35,58

    17.

    Сало

    кг

    73,25

    76,89

    73,25

    18.

    Капуста білокачанна

    кг

    13,38

    13,25

    13,38

    19.

    Цибуля ріпчаста

    кг

    20,07

    20,16

    20,07

    20.

    Буряк

    кг

    12,40

    12,86

    12,40

    21.

    Морква

    кг

    10,71

    11,75

    10,71

    22.

    Картопля

    кг

    8,65

    10,09

    8,65

    23.

    Цукор

    кг

    13,06

    14,13

    13,06

     

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у лютому 2019 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у січні 2019 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області станом на січень-грудень 2018 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області станом на січень-грудень 2017 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області станом на січень-грудень 2016 року

     

     

    Про цінову ситуацію

    на продовольчому ринку області

    Індекс споживчих цін у січні 2019 року по відношенню до грудня 2018 року становив 100,9 %, що є меншим у порівнянні з Україною (101,0 %1) на 0,1 відсоткових пункти. За цим показником Чернігівська область посіла 6-10 місце за мінімальним рівнем.

    На споживчому ринку області у січні 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої (питома вага у структурі ІСЦ 45,40 %) зросли на 1,7 %.

    Найбільше (на 20,1 %) подорожчали овочі, на 0,9-2,9 %% - олія соняшникова, макаронні вироби, хліб, яйця, сири, масло, молоко та фрукти.

    Водночас рис знизився в ціні на 2,7 %, сало – на 2,2 %, цукор – на 1,4 %.

    Аналіз рівня цін на окремі продовольчі товари, за даними районних державних адміністрацій та міськвиконкомів (крім м. Чернігова) (станом на 31.01.2019 по відношенню до 31.12.2018), у торговельній мережі області засвідчив, що за вказаний період в середньому по області знизились ціни від 0,25 % до 1,59 % на: рис, вермішель в/ґ, свинину, ковбаси варені І/г, олію,  масло тваринне, яйця,  сало.

    На продовольчих ринках в середньому по області знизились ціни від 0,02 % до 1,82 % на: сало, олію, свинину,  рис, сир кисломолочний, масло тваринне, яйця, яблука.

    Роздрібні ціни по області в торговельній мережі в середньому зросли від 0,11 % до 3,66 % на: крупу гречану, молоко, крупу ячну, сметану, м’ясо птиці, крупу манну, ковбаси варені в/ґ, цукор, сир кисломолочний, яловичину, борошно в/ґ, борошно І/ґ, пшоно.

    На продовольчих ринках області в середньому зросли ціни від 0,38 % до 17,71  % на: моркву, яловичину, борошно І/ґ, вермішель в/ґ, крупу ячну, м’ясо птиці, цукор, крупу гречану, крупу манну, ковбаси варені в/г,  молоко, ковбаси варені І/г,  борошно в/ґ, пшоно, картоплю, буряк, капусту білокачанну, цибулю ріпчасту.

    За вищевказаний період роздрібні ціни на хліб по області в торговельній мережі в середньому зросли на хліб з борошна вищого ґатунку на 1,47%, хліб житньо-пшеничний на 0,63 % та на хліб з борошна І ґатунку на 0,55 %.

    1 - Без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у січні 2019 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у січні-грудні 2018 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у січні-грудні 2017 року

     

    Про цінову ситуацію на споживчому ринку області у січні-грудні 2016 року

     

    Назад