Анонси















      Назад

      Грантова програма підтримки проектів з покращення якості життя колишніх жертв націонал-соціалізму

      Фонд «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» (Німеччина) у співпраці з Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» оголошують дев'ятий конкурс проектів у рамках гуманітарної програми підтримки для України «Місце зустрічі - діалог».  

      Загальна мета програми підтримки полягає у покращенні якості життя колишніх жертв націонал-соціалізму.

      Некомерційні організації залучають активних членів громади до підтримки жертв націонал-соціалізму та забезпечують ефективність та регулярність підтримки, що надається.

      Різні покоління пізнають одне одного у діалозі, люди будують свої стосунки на засадах взаємодопомоги та взаємної відповідальності.

      Представники основної цільової групи отримують практичну допомогу, що допомагає їм якомога довше жити незалежним життям у домашньому оточенні.

      Держава і громадяни віддають належне життєвому досвіду та досягненням людей, які постраждали від націонал-соціалізму, і створюють сприятливі умови для їх життя.

      Цільова група:

      Основна цільова група (ОЦГ): люди, які постраждали від націонал-соціалістичного режиму: колишні в’язні концтаборів і гетто, колишні примусові робітники, радянські військовополонені та інші. До проектів мають долучатися мобільні люди, а також люди, які  не в змозі покинуть свого помешкання.

      Літні люди, які народилися до 09 травня 1945 року, і люди інших поколінь, які залучатимуться до сумісної діяльності в рамках проектів.

      На які проекти можуть надаватися кошти?

      В рамках проектів фінансуються різні види діяльності, які сприятимуть покращенню якості життя жертв націонал-соціалізму.

      Проект може включати один або декілька з наведених нижче напрямків:

      Організація «місця зустрічі» для спілкування;

      Заняття за інтересами (заохочується сумісна діяльність людей різного віку);

      Групові оздоровчі заняття, заходи зі здорового способу життя;

      Екскурсії, посильні поїздки, прогулянки;

      Заходи з підвищення мобільності тих, хто не в змозі самостійно виходити з дому (супровід);

      Практична допомога цільовій групі у побуті силами волонтерів;

      Регулярне відвідування маломобільних членів цільової групи вдома;

      Залучення до просвітницької діяльності та розповсюдження досвіду;

      Організація волонтерської допомоги цільовій групі, що включає підготовку та супровід волонтерів;

      Робота з сім’ями немобільних людей з цільової групи, наприклад, надання їм психологічної та тренінгової підтримки;

      Захист та адвокація інтересів жертв націонал-соціалізму;

      Залучення представників цільової групи до діяльності організацій громадянського суспільства та/або до розв’язання проблем громади;

      Інше (інші інноваційні напрямки культурно-просвітницької та соціальної діяльності).

      Хто може подавати заявку?

      До участі у Конкурсі запрошуються некомерційні організації (серед них: недержавні,  державні, муніципальні, громадські, релігійні та інші), які зареєстровані та діють в Україні.

      Державні та муніципальні організації можуть брати участь у конкурсі лише у партнерстві з громадськими організаціями, та якщо запланована проектна діяльність виходить за межі поточної діяльності організації і не фінансується з бюджету. Партнерська взаємодія має починатися на етапі розробки проекту. У такому випадку до заявки має додаватися копія партнерської угоди про наміри сумісного виконання даного проекту. Заохочується адміністрування проекту молодіжними організаціями у партнерстві з недержавними організаціями літніх людей.

      Фінансування

      Проекти можуть плануватися на термін до двох років.

      Залежно від обсягу, тривалості та змісту проекту фінансування може складати від 5.000 до 20.000 євро на рік.

      Індивідуальна допомога для жертв націонал-соціалізму (наприклад, засоби гігієни для немобільних та ін.) може фінансуватися за певних умов у обмеженому обсягу.

      Процедура подачі аплікацій та прийняття за ними рішень

      Для клопотання про надання коштів треба у період з 03 жовтня 2016 року до 30 листопада 2016 року надати до центрального офісу Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» заявку за встановленою формою. Бланки можна скачати в Інтернеті на сайті www.tlu.org.ua або на сайті програми www.mestovstrechi.info

      В рамках конкурсу від організації може бути надано не більше однієї проектної пропозиції.

      Прохання звертатися до центрального офісу Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» для консультацій особисто, за телефоном або електронною поштою. До заповненого та підписаного бланку аплікації необхідно додати завірені керівником організації копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, статуту, довідки про взяття на облік платника податків. У разі необхідності Організатор Програми має право вимагати надання додаткових документів, у тому числі комплект фінансової звітності (бухгалтерського балансу) за 2014 рік з відміткою податкового органу.

      Аплікація та усі необхідні документи мають бути надані не пізніше 17-тої години 30 листопада 2016 року  поштою або особисто за вказаною нижче адресою. Аплікація має бути підписана правомочним представником організації-апліканта і завірена печаткою організації. Прохання не брошурувати документи і не підшивати їх у папки.

      Проектні апликації розглядає незалежне міжнародне журі. На основі його рекомендацій рішення про надання коштів приймає Правління німецького Фонду EVZ - „Пам’ять, відповідальність, майбутнє“. Про рішення за проектом апліката інформує Організатор Програми; у випадку відхилення проекту пояснення не надається.

      Організації, чиї проекти були рекомендовані журі для фінансування, отримають письмові рекомендації щодо доробки заявок. Якщо організація не може/не хоче доопрацювати заявку відповідно до рекомендацій Журі, то фінансова підтримка не надається.

      Угоди про фінансування будуть укладені до 31 серпня 2017 року. Рекомендується планувати початок реалізації проекту не раніше 1 вересня 2017 року.

      Контакти:

      Консультування аплікантів виконує Організатор Програми – Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні»

      Адреса: 02100, Київ, вул. Бажова, 2, 23

      Телефон: 044 559 38 63 Факс: 044 559 38 63

      E-mail: [email protected]

      Сайт: www.tlu.org.ua  http://www.mestovstrechi.info

      Контактна особа: Ірина Федорівна Каткова

      Додаткова інформація http://www.gurt.org.ua/news/grants/34596/

      За більш детальною інформацією звертайтеся до Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації за тел. (0462) 669-157 та 675-016.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16