Анонси















      Назад

      Конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проектів 2017-2018

      З 23 січня по 24 квітня 2017 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща оголошують конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проектів для реалізації у 2017 ‑ 2018 рр.

      Конкурс є відкритим для будь-яких лабораторій чи науково-дослідних груп вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ та підприємств обох країн.

      Фінансування

      Українська сторона бере на себе витрати, пов’язані з перебуванням у Республіці Польща українських вчених, які беруть участь в спільних проектах: дорожні, добові, включаючи витрати на проживання.

      Польська сторона, для перебування в Україні в рамках затверджених проектів, сплачує польським дослідникам витрати, пов’язані з перебуванням в Україні.

      Дослідники з обох країн несуть візові витрати, мають організувати належне страхування на випадок надзвичайних ситуацій, хвороб або нещасних випадків на час їхнього перебування в приймаючій країні.

      Щорічно на поточний рік із виконавцями укладаються договори з фінансування національної частини проекту. Фінансування здійснюється в межах виділених бюджетних коштів упродовж дворічного терміну реалізації проектів кожного року окремо. Рішення щодо продовження фінансування у другому році приймається після розгляду наукового та фінансового звітів про виконання проекту за перший рік.

      До участі у конкурсі приймаються проекти відповідно до пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки:

      1) Комп’ютерні та новітні виробничі технології (лазерні, високоточні, мехатронні, роботизовано, плазмові, оптоелектронні, сенсорні тощо);

      2) Енергетичний менеджмент та енергоефективність;

      3) Екологія та управління навколишнім середовищем;

      4) Науки про життя, нові технології, здоров’я та запобігання найрозповсюдженішим хворобам, біотехнології, біоінжиніринг та генетика;

      5) Нові речовини та матеріали;

      6) Соціальні та гуманітарні науки;

      7) Оборонні технології.

      Основними критеріями оцінки проектних пропозицій є наукова відповідність, цінність проекту, взаємодоповнюваність дослідницьких груп, перспективність співпраці. Участь у проектах молодих вчених і викладачів вітатиметься.

      Переглянути детальнішу інформацію про конкурс (додається)

      Завантажити форму заявки (додається)

      Детально: http://www.prostir.ua/?grants=konkurs-spilnyh-ukrajinsko-polskyh-naukovo-doslidnyh-proektiv-2017-2018

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16