Анонси















      Назад

      У Сновську тривають роботи з ремонту гімназії та ЗОШ I-III ст. №1

      Про це йшлося вчора, 24 вересня, під час огляду Директором Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександрою Хомик та міським головою Олександром Медведьовим ремонту навчальних закладів міста Сновськ .

      Так, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  у поточному році завершено капітальний ремонт фасаду Сновської ЗОШ I-III ст. №1 (утеплення учбового корпусу). Для цього в поточному році було передбачено 1,4 млн грн державних коштів. Заміну старих вікон та дверей на енергозберігаючі  було проведено в минулих роках.

      Крім того, за рахунок субвенції на  соціально-економічного розвитку окремих територій  також передбачається здійснити у поточному році капітальний ремонт приміщення шкільного харчоблоку, спортивного майданчика, приміщення санвузлів та  будівлі шкільної майстерні.

      У 2018-2019  навчальному році у Сновській гімназії навчається 244 учня 5-11 класів з м. Сновська та сільських населених пунктів Сновської ОТГ: Великий Щимель, Малий Щимель, Займище та Сновське. 

      Будівля гімназії, яка була заснована у 2002 році на базі загальноосвітньої школи № 3, експлуатується  біля 90 років. У жовтні 2016 року масштабна пожежа завдала значної шкоди приміщенню закладу. Внаслідок пожежі вогнем було повністю знищено покрівлю їдальні на площі 150 м2, пошкоджено покрівлю навчального корпусу - 250 м2, стіни та перекриття на площі 280 м2. Вигоріло три класи на другому поверсі на  площі 200 кв.  метрів, враховуючи коридор, та дві класні кімнати на першому поверсі.

      З метою усунення наслідків пожежі та покращення умов перебігу навчально-виховного процесу Сновська міська рада у 2017 році направила на ремонт Сновської гімназії кошти в сумі 5,7 млн  грн.  за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Таким чином будівля гімназії відновлена повністю, з 2018 року діти навчаються в затишних, відремонтованих класах.

      В укомплектованому опорному навчальному закладі в обов’язковому порядку повинна бути їдальня, яка повинна відповідати діючим санітарним вимогам та нормам безпеки, визначеним законодавством України. На сучасному етапі розвитку та  реформування освітньої галузі на учнів припадає досить значне навантаження. На активну діяльність дітей впливає саме правильна організація та додержання режиму харчування. Тому, досить важливим питанням є забезпечення повноцінним харчуванням учнів навчального закладу.

      З метою відновленні роботи постраждалої від пожежі їдальні гімназії міська рада виготовила проект по її реконструкції. Загальна вартість проекту  склала 12,2 млн грн. У 2018 р. за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних  територіальних громад реалізовано І чергу проекту на суму 2,3 млн грн. – закладено фундамент, збудовано стіни та зроблено перекриття даху.  

      У поточному році на реконструкцію їдальні передбачено 5,3 млн грн, у т.ч. 3,5 млн грн – це кошти субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетамна формування інфраструктури об’єднаних  територіальних громад, решта – місцеві кошти.

      В рамках ІІ та ІІІ черг проекту передбачається  виконання наступних видів робіт:

      ·         Улаштування ганків, пандусу, вигрібної  ями, входу в підвал.

      ·         Монтаж енергозберігаючих віконних блоків.

      ·         Облаштування фасаду.

      ·         Водопостачання і каналізація.

      ·         Опалення та вентиляція.

      ·         Електрообладнання та електропостачання.

      ·         Система пожежної сигналізації.

      ·         Внутрішні оздоблювальні роботи.

      ·         Закупівля та монтаж технологічного обладнання.

      ·         Проведення пусконалагоджувальних робіт.

      Проектом по реконструкції їдальні навчального закладу передбачено:

      Облаштування  санвузла, душової, гардеробної, м’ясо-рибного цеху, овочевого цеху, складського приміщення, охолоджуючих камер, гарячого та холодного цехів, обідньої зали, холу, тощо.

      Придбання та облаштування технологічного обладнання їдальні.

      Крім того, у 2019 році завершено реконструкцію системи опалення Сновської районної гімназії з встановленням блочно-модульної котельні на альтернативному паливі. Для цього у поточному році було субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій передбачено 909 тис. грн з.

      Також за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів у 2019 році передбачено 3,6 млн грн на
      будівництво спортивного майданчика Сновської (Щорської) районної гімназії м. Сновськ Чернігівської області.

       

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16