Анонси














      Програма кредитування соціальних підприємств

      Назад

      Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та АТ «Ощадбанк» розпочали впровадження інноваційної програми, що забезпечить кредитування соціальних підприємств за низькими відсотковими ставками. Джерелом фінансування кредитів є програма технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю 30 млн. доларів США, виконавцем якої є Western NIS Enterprise Fund.

      Користь від програми в першу чергу отримають ті українці, які потерпіли від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушені переселенці з південних та східних регіонів, а також інваліди, малозабезпечені жінки та представники інших незахищених суспільних груп. У квітні поточного року WNISEF та Ощадбанк мають спільно визначити перших отримувачів кредитів шляхом відкритого конкурсу.

      Враховуючи ті масштабні соціальні й економічні виклики, що нині постають перед Україною, програма пільгового кредитування WNISEF забезпечить доступ до фінансових ресурсів за поміркованими ставками для соціальних підприємств, які вирішують проблеми вразливих спільнот українського суспільства.

      От деякі показники майбутньої програми:

      • Загальна сума кредитів, які будуть видані в рамках програми протягом наступних трьох років, складе 100 млн. грн. 
      • Сума одного кредиту перебуватиме у межах від 250 тис. до 2,5 млн. грн.
      • Програма гарантує, що для класичних соціальних підприємств (діяльність яких спрямована виключно на вирішення соціальних питань) ставка за затвердженим кредитом складатиме не більше 5% річних, а для тих, які витрачають суттєву частку своїх прибутків на фінансування соціальних підприємств або суспільно корисної діяльності – не більше 10% річних 
      • За період діяльності програми буде загалом видано 150-300 кредитів.

      Бланк заявки на участь у цій інноваційній програмі можна завантажити за посиланням.

      Заявку відправляти менеджеру програми Василю Назаруку електронною поштою за адресою [email protected].

      Контакти:

      За більш детальною інформацією звертайтеся до Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації за тел. (0462) 669-381, 675-016. 

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16