Анонси















      Назад

      Розпочато серію практичних семінарів-тренінгів

      Департаментом економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації спільно з Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» 8 лютого розпочато серію практичних семінарів-тренінгів щодо написання проектів регіонального розвитку для участі у конкурсі проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики.

      Учасники навчання - представники профільних структурних підрозділів Чернігівської ОДА,  які визначені відповідальними за підготовку проектів регіонального розвитку для участі в конкурсі та вдосконалюватимуть  свої знання і навички з питань написання проектів та проектного менеджменту.

      Відкрили семінар: Світлана Полторацька – заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації та Ірина Кудрик – директор Чернігівського ВП установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

      Тренерами виступили: Володимир Бойко – радник із питань регіонального розвитку Чернігівського ВП ЦРМС та Юрій Сухомлин -  начальник Управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

      Протягом семінару учасники дізналися більше стосовно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ознайомилися з п’ятьма програмами регіонального розвитку, що фінансуються в рамках секторальної бюджетної підтримки,  отримали інформацію щодо нормативно-правового забезпечення проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку.

      Також було акцентовано увагу на особливостях, ключових моментах та труднощах, з якими зіткнулись розробники проектів від Чернігівської області під час першого конкурсу.

      Особлива увага приділялася отриманню практичних навичок з написання проектів, зокрема, визначенню проблем, шляхів їх вирішення, формулюванню проектних ідей та їх попередньому представленню.  По завершенню першого семінару слухачі отримали домашнє завдання.

      Наприкінці лютого планується проведення другого семінару за участі радника з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми ULEAD з Європою - В’ячеслава Топорова.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16