Анонси















      Назад

      На Всеукраїнській нараді обговорено проблемні питання регіонального розвитку

      08-09 лютого 2018 р. у м. Тернопіль відбулась Всеукраїнська нарада щодо проблемних питань реалізації державної регіональної політики та шляхів їх вирішення, організована Мінрегіоном за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою».

      У нараді взяли участь представники Директорату регіонального розвитку Мінрегіону, експерти програми «U-LEAD з Європою» та керівники структурних підрозділів обласних держадміністрацій, до сфери повноважень яких віднесено питання економічного та регіонального розвитку. Від області у ній взяла участь заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик.

      На нараді, зокрема, обговорювались питання удосконалення механізму розподілу та використання коштів ДФРР; основних підходів до конкурсного відбору проектів, що фінансуватимуться за рахунок бюджетної секторальної підтримки ЄС.

      Також наголошено на необхідності гармонізації законодавства у сфері регіонального розвитку та створенні умов для стимулювання територій з особливими проблемами розвитку, зокрема, щодо внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів».

      Приділено увагу питанню удосконалення стратегічного планування, системі моніторингу та оцінки державної регіональної політики, а саме, впровадженню розрахунку індексу конкурентоспроможності регіонів та індексу регіонального людського розвитку.

      Було презентовано досвід роботи Агенцій регіонального розвитку в областях та обговорено проблеми в їх діяльності.

      Також між учасниками наради відбувся обмін кращими практиками соціально-економічного розвитку регіонів та обговорено проблемні питання, розв’язання яких потребує допомоги Мінрегіону.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16