Анонси















      Назад

      В Україні відбувся перший форум щодо захисту прав споживачів

      20 квітня у Києві відбувся Всеукраїнський форум «Захищений Споживач-Конкурентоспроможний Бізнес - Європейський вибір України».

      Форум відкрив Степан Кубів – Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр економічного розвитку і торгівлі України. Він закликав зосередити увагу на вирішенні трьох важливих завдань: по-перше, забезпечити права споживача таким чином, щоб не постраждав сумлінний бізнес, по-друге, підвищити суспільну свідомість та роль споживачів у самозахисті своїх прав та інтересів, та, по-третє, оптимально врегулювати законодавство та адаптувати українську систему захисту прав споживача до європейської.

      Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе, вітаючи учасників форуму, зауважила, що не можна зволікати зі змінами, бо маємо відповідальність перед громадянами, які хочуть споживати безпечні та якісні продукти, та перед добросовісним бізнесом, який виробляє товари із позначкою "Зроблено в Україні”.

      Матіас Хальдер, керівник проекту FORBIZ та його колеги представили на форумі систему саморегулювання захисту прав споживачів в Україні, наголосивши, що в центрі системи - свідомий споживач та добросовісний бізнес, й це стане запорукою успіху її роботи.

      Серед учасників форуму – народні депутати України, представники Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужби, місцевих адміністрацій, Європейської Бізнес Асоціації, Всеукраїнської аграрної ради, Офісу ефективного регулювання (BRDO), Європейського Союзу, громадських рад, засобів масової інформації. Від Чернігівської області участь у форумі взяли Фінь Христина Олегівна - заступник начальника відділу з питань споживчого ринку та ціноутворення Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації та Зенов Олександр Володимирович – в.о. начальника Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16