Анонси















      Назад

      Онлайн-конференція «Торговельна Асоціація з ЄС як інструмент подолання економічних наслідків COVID-19»

      Сьогодні в онлайн форматі відбулася конференція «Торговельна Асоціація з ЄС як інструмент подолання економічних наслідків COVID-19» в рамках проєкту GIZ «Впровадження Торговельної Асоціації з ЄС в Україні, Молдові та Грузії».

      До обговорення приєдналися більше 60 учасників, зокрема представники структур Європейського Союзу, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Мінекономіки, ДУ Офіс з просування експорту, аналітичних центрів та бізнес-асоціацій, а також українських компаній.

      Участь в конференції взяли також представники відділу зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та міжрегіонального співробітництва Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації.

      Під час заходу учасникам представлено пропозиції від приватного сектору щодо посилення євроінтеграції та економічного розвитку через застосування DCFTA/ПВЗВТ. Зокрема, рекомендації у двох ключових напрямках: «Технічні бар’єри» (гармонізація інфраструктури якості із європейськими вимогами) та «Інфраструктура підтримки експорту». Також експерти обговорили питання адаптації українського законодавства до європейського, у тому числі в контексті укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA, або так званий «промисловий безвіз»). Окремо представлено діяльність Офісу з просування експорту з підтримки українського бізнесу.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16