Анонси















      Назад

      Чернігівщина попередньо відібрана у якості пілотного регіону для участі в ініціативі «Сприяння реалізації регіональних інвестиційних проєктів в Україні»

      Нові можливості для розвитку області можуть відкритись за умови участі у проєкті «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGе), який реалізується за підтримки Уряду Канади.

      Суть і етапи впровадження проєкту в області в режимі онлайн презентувала група радників  проєкту – Юрій Третяк, Анатолій Ткачук, Олена Нижник та Василь Федюк.

      Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Загайний підкреслив важливість впровадження в області цієї ініціативи та майбутні перспективи для покращання управління публічними інвестиціями в області.

      Участь в онлайн-презентації взяли представники Департаментів  обласної державної адміністрації: розвитку економіки та сільського господарства; екології та природних ресурсів, Управління регіонального розвитку та інфраструктури,  Управління містобудування та архітектури,   Головного управління статистики в Чернігівській області, Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та члени Наглядової ради АРР.

      Мета ініціативи «Сприяння реалізації регіональних інвестиційних проєктів в Україні»: регіони та громади мають реалізовувати інвестиційні проєкти (за публічні кошти), які створюють нову зайнятість та розширюють регіональні економічні можливості.

      Одним із ключових аспектів ініціативи є робота з окремими функціональними типами територій,  державна підтримка яких передбачена проєктом Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки  з огляду на особливості їх демографічного розвитку, економічного потенціалу, географічного положення тощо. З метою напрацювання методики сприяння розвитку таких територій експерти SURGе здійснили попередній відбір пілотних регіонів – Чернігівську і Черкаську області.

      Технічна допомога в рамках ініціативи спрямовується на розбудову спроможності обирати та визначати пріоритетні проєкти публічних інвестицій на основі потреб громадян, розробляти, фінансувати та реалізовувати такі проєкти за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів. Нові підходи мають бути згодом інституціоналізовані на національному рівні.

      Після презентації були обговорені основні  напрямки  роботи над аспектами проєкту Методології планування та реалізації публічних інвестицій. 

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16