Анонси















      Назад

      Чернігівщина працює над розробкою плану управління відходами на найближчі 10 років, - Андрій Прокопенко

      У середу, 9 вересня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів онлайн перемовини з представниками чеської компанії IVP CZ (Industry Vision Progress) щодо підписання Меморандуму про співпрацю. У зустрічі також взяли участь заступник голови ОДА Олександр Савченко, директор Департаменту економічного розвитку та сільського господарства Олександра Хомик.

      Чеська компанія IVP CZ спеціалізується на технологіях сортування та переробки комунальних відходів. Компанія зацікавилася перспективами будівництва сміттєпереробного заводу на Чернігівщині та готова повністю фінансувати цей проєкт.

      У липні представники чеської сторони компанії приїздили до Чернігова та запропонували рішення по сортуванню і збору відходів з їх подальшою переробкою для матеріального та енергетичного використання.

      – Проблема твердих побутових відходів стоїть досить гостро. Річний обсяг накопичення відходів в області становить 248,1 тисячі тонн. Значна частина цих відходів вивозиться на полігони та сміттєзвалища, які вже вичерпали свій ресурс. Це створює негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я людей, – повідомив Андрій Прокопенко.
       
      За словами голови Чернігівської ОДА, в області наразі ведеться робота щодо зниження навантаження на довкілля, зумовленого утворенням відходів.

      - У рамках реалізації Національного плану управління відходами, в Чернігівській області розробляється Регіональний план управління відходами на період до 2030 року. Документом передбачено використання новітніх технологій та технічних рішень, а саме: будівництво сміттєпереробних заводів, сміттєсортувальних ліній, будівництво полігонів, які будуть адаптовані до сучасних потреб, - зазначив Андрій Прокопенко.

      На сьогодні відбувається узгодження всіх технічних моментів та підготовка необхідної документації з боку чеської сторони. Наступним етапом стане власне підписання Меморандуму.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16