Анонси















      Назад

      Вітаємо з професійним святом працівників лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості!

      20 вересня відзначається професійне свято працівників лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості - День працівників лісу.

      Щиро вітаємо всіх працівників лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості з професійним святом! Наша глибока повага Вам за високий професіоналізм та невтомну роботу задля збереження нашого природного багатства. Зичимо Вам міцного здоров’я, щастя і добробуту Вашим родинам та нових вагомих здобутків у професійній діяльності.  

       

      До слова, п’ята частина території Чернігівської області вкрита лісами, що дає великі перспективи розвитку лісового господарства та деревообробки. Ліси Чернігівщини багаті такими цінними для промислового використання породами як сосна, дуб, береза.

      Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини є важливою підгалуззю переробної промисловості області, яка включає в себе понад 50 підприємств, які виготовляють пиломатеріали, будівельні матеріали, меблі та іншу продукцію, та забезпечують роботою і гідною заробітною платою понад дві тисячі робітників. Серед основних виробників: ТОВ «Ванеса», ТОВ «СЛАВ ФОРЕСТ», ТОВ «ВУД Індустрі», ТОВ «Корфад», ТОВ «Фанера Чернігів», TOB «CiHeгpi», Компанія «Верес» та інші.

      Деревина та вироби з деревини експортуються до Китаю, Туреччини, Індії, Німеччини, Польщі, Тайваню та ін. У 2019 році Чернігівська область експортувала деревини та виробів з деревини майже на 56 млн.дол. США, що становило 6,9% від загального експорту товарів області.

      Значну роль у постачанні високоякісної сировини для деревообробників області відіграють 12 державних підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства; 18 дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс»; Коропське спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Агролісгосп»; районне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Корюківкаліс»; Державне підприємство «Чернігівський військовий лісгосп» та інші. Підприємства не тільки заготовляють деревину, а й щороку створюють сотні гектарів нових насаджень та доглядають тисячі гектарів вже посаджених лісів.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16