Анонси















      Назад

      Clarity Hromada: запрацював новий аналітичний сервіс для бізнесу та громади

      Ініціатива з розвитку відкритих даних в Україні Clarity Project запустила аналітичну платформу Clarity Hromada. Це система дашбордів з аналітичними даними, яка допомагає відстежувати ключові показники громад, як-от бюджетні витрати, економічну активність, демографію та відбудову. Оприлюднені дані мають на меті забезпечити прозорість роботи органів влади та інвестиційну привабливість громад.

       

      Для кого буде корисним сервіс?

      • жителів, громадських активістів та журналістів — для моніторингу використання публічних коштів і виявлення корупційних схем;
      • потенційних інвесторів — для аналізу ринку та конкурентів перед відкриттям нових підприємств;
      • локальних бізнесів — для пошуку нових партнерів і перевірки контрагентів;
      • органів місцевого самоврядування — для ухвалення управлінських рішень.

       

      Як працює аналітичний сервіс?

      Користувачі Clarity Hromada можуть фільтрувати дані за показниками, рейтингувати та порівнювати громади між собою. Інформація на платформі постійно оновлюється з Єдиного державного порталу відкритих даних, тож показники залишаються завжди актуальними.

      Щодо кожної з громад відображається інформація в категоріях бізнес, закупівлі Prozorro, Prozorro.Продажі, казначейство, будівництво, відбудова, населення. Категорії податки та перевірки є закритими для ознайомлення, оскільки що Державна податкова служба України поки що не публікує цю інформацію у форматі відкритих даних. 

       

      Бізнес на території громад

      У категорії бізнесу можна дізнатись інформацію про кількість юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які зареєстрували або припинили свою діяльність на території громади, а також ознайомитись зі статистичними даними щодо найбільш популярних сфер діяльності підприємств. Доступними є дані також щодо обсягу сукупних активів бізнесів у громаді, сукупних доходів і кількості працівників в компаніях за період з 2021 до 2023 років. 

      Списки діючих компаній наразі можна відфільтрувати за датою реєстрації, обсягом доходів, активів та кількістю персоналу, проте списки ФОП поки що можна класифікувати лише за часом реєстрації. Дані щодо ФОП після 2022 року наразі обробляються і будуть доступними пізніше у повному обсязі.

       

      Як скористатися?

      Скористатись сервісом можна за посиланням

      Довідково:

      • Сервіс Clarity Hromada створено командою аналітичної платформи Clarity Project за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

      Джерело: https://business.diia.gov.ua 

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16