Анонси















      Назад

      22 квітня Україна переходить на застосування NCTS Фаза 5 - підсумки семінару для бізнесу

       Онлайн-семінар для бізнесу щодо переходу на застосування NCTS Фаза 5 провела 9 квітня Держмитслужба за технічної підтримки Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM). Участь у ньому взяли більше 250 представників бізнесу та профільних асоціацій. 

      Відеозапис доступний на YouTube-каналі Держмитслужби за посиланням https://youtu.be/V17Bb6L3KMI.

         Під час семінару було оголошено, що застосування NCTS Фаза 5 в Україні розпочнеться 22 квітня 2024 року. Також учасникам представили ІТ-рішення, які бізнес зможе використовувати для подачі транзитних декларацій в NCTS Фаза 5: Портал трейдера, функціонал веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» та ІТ-рішення розробників брокерського програмного забезпечення.

         Заступник Голови Державної митної служби України Владислав Суворов під час вітального слова відзначив спільні зусилля Держмитслужби та міжнародних партнерів з розвитку, які були направлені на успішну підготовку до переходу на Фазу 5 ще у грудні 2023 року. 

         “Водночас в кінці листопада минулого року ми констатували труднощі, пов'язані з неможливістю суб'єктів процедури подавати декларації Т1 в нову систему через відсутність відповідних ІТ-систем. З метою забезпечення належної підготовки та спрощення переходу, було прийнято рішення перенести впровадження NCTS Фаза 5 на ІІ квартал 2024 року, що отримало підтримку DG TAXUD. За цей час ми запровадили ряд відповідних систем і тепер готові до наступного кроку”, - поділився з учасниками зустрічі заступник Голови Держмитслужби.

         Олег Ніколайчук, заступник Голови Державної митної служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, подякував міжнародним партнерам з розвитку за всебічну підтримку переходу на NCTS Фаза 5 і відзначив, що це був складний процес. 

         “Ми не гаяли час, готуючись до цього заходу. Підготували та відтестували декілька ІТ-рішень, які дозволять бізнесу використовувати альтернативні варіанти подачі декларацій Т1 - це Особистий кабінет на веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», Портал трейдера та рішення від розробників брокерського програмного забезпечення. Ми відкриті до діалогу і будь-які ваші пропозиції будемо опрацьовувати”, - наголосив Олег Ніколайчук.

         У свою чергу Сергій Демченко, Директор департаменту транзитних процедур Держмитслужби, поділився успіхами у рамках застосування NCTS.

         “Сумарно за І квартал поточного року зацікавленість бізнесу була більше, ніж за весь період, починаючи з 1 жовтня 2022 року. Це говорить про те, що з часом усвідомленість і потреба бізнесу в інструментарії Т1 зростає, бізнес розуміє, що це дуже класний інструмент. Як результат, по І кварталу цього року бачимо саме такі показники використання NCTS українським бізнесом”, - зазначив Сергій Демченко.

       

      Нагадуємо, що відео-презентація інтеграційної платформи «Єдине вікно – ЄАІС – NCTS» для подачі транзитних декларацій в NCTS Фаза 5 доступна за посиланням:  https://youtu.be/oTEhxbZ7E2A.

      Відео-презентацію функціоналу Порталу трейдера для подачі транзитних декларацій в NCTS Фаза 5 можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=NOB90OU7i-0

      Методичні рекомендації для роботи з Порталом трейдера можна завантажити за посиланням: https://bit.ly/3TYGl5S.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16