Анонси














      В допомогу інвестору

      Назад

       

      Invest in Chernihiv Region

       

      Інвестиційний профіль Чернігівщини

       

      Інвестиційний паспорт Чернігівщини

       

      Бюлетень Чернігівська область

       

      Види економічної діяльності

       

      Презентація Міністерства економічного розвитку і торгівлі України "Пільги для інвесторів"

       

      Податковий довідник за 2017 рік від Deloitte (Taxation and Investment in Ukraine 2017)

       

      Огляд чинного податкового законодавства України станом на 2017 рік та опис деяких аспектів провадження іноземними інвесторами діяльності в Україні, а саме: наявні форми провадження господарської діяльності, вимоги до працевлаштування співробітників тощо.

       

      Основні податки в Україні та їх ставки

       

       Оподаткування

       

      Особливості податкової системи України

      Податкова система України включає три основних підсистеми:

      • підсистема оподаткування юридичних осіб;

      • підсистема оподаткування фізичних осіб;

      • збори в державні цільові фонди.

      Згідно з чинним законодавством податкові платежі поділяються на дві групи:

      • загальнодержавні податки і збори;

      • місцеві податки і збори.

       

      Загальнодержавні податки та збори:

      Податок на прибуток підприємств

      Податок на доходи фізичних осіб

      Податок на додану вартість

      Акцизний податок

      Екологічний податок

      Рентна плата

      Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів

      Рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України

      Рентна плата за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин

      Рентна плата за спеціальне використання води

      Рентна плата за користування надрами для видобування корисних копалин

      Рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України

      Державне мито

      Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

       

      Місцеві податки та збори

      Порядок сплати місцевих податків і зборів встановлюється сільськими, селищними, міськими радами. До місцевих податків і зборів належать:

      Податок на майно

      Плата за землю

      Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

      Транспортний податок

      Єдиний податок

      Збір за місця для паркування транспортних засобів

      Туристичний збір

       

      Спрощена система оподаткування

      Спрощена система оподаткування в Україні дає право не платити безліч податків і зборів, що полегшує ведення бухгалтерії. Спрощену систему оподаткування (єдиний податок) можуть застосовувати як фізичні особи-підприємці так і юридичні особи резиденти. Згідно із змінами спрощена система оподаткування 2016 року розділяється на чотири групи:

      • 1-а група – фізичні особи підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках і провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню та об`єм доходу, яких протягом року не перевищує 300 тис. гривень Єдиний податок – до 10% мінімальної заробітної плати + Єдиний соціальний внесок 22% від мінімальної заробітної плати.

      • 2-а група – фізичні особи підприємці, які використовують працю не більше 10 найманих осіб і, об`єм доходу яких не перевищує 1,5 млн гривень., які здійснюють господарську діяльність і надання послуг, у т.ч. побутових, платникам єдиного податку і населенню, виробництво та продаж товарів, діяльність, у сфері ресторанного господарства. Єдиний податок – до 20% мінімальної заробітної плати + Єдиний соціальний внесок 22% від мінімальної заробітної плати за кожного працівника.

      • 3-а група – фізичні особи підприємці та юридичні особи, об`єм доходу яких не перевищує 5 млн. гривень. Кількість найманих працівників необмежена. Єдиний податок – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ + Єдиний соціальний внесок 22% від мінімальної заробітної плати за кожного працівника.

      • 4-а група – юридичні особи, с/г товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий рік дорівнює або перевищує 75%. Ставка податку - 0,16 - 5,4% від нормативно грошової оцінки (залежно від виду земель).

       

      РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА ЗМІ

      Державна реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців  доступна онлайн, не виходячи з дому або офісу online.minjust.gov.ua  В даному розділі ви можете пройти реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських організацій та ЗМІ.

      Зокрема, для фізичних осіб-підприємців доступна: державна реєстрація та внесення змін до відомостей, включення відомостей до реєстру та припинення підприємницької діяльності. Для юридичних осіб — державна реєстрація створення підприємства та включення відомостей до реєстру.

      РЕЄСТРАЦІЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ

      Згідно з пунктом 14 статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» реєстрація юридичних осіб (крім громадських формувань) здійснюється виконавчими органами сільських, селищних та міських рад, Київська та Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, нотаріуси, акредитовані суб`єкти.

      ДОКУМЕНТИ

      Перелік документів, необхідних для державної реєстрації юридичної особи зазначені у статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
      Реєстрація юридичної особи на підставі документів, поданих в електронній формі проводиться незалежно від місця знаходження юридичної особи в межах України. Онлайн процедура: online.minjust.gov.ua/registration-ur

      РЕЄСТРАЦІЯ ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ ПІДПРИЄМЦЯ

      Згідно з пунктом 14 статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» реєстрація фізичних осіб-підприємців здійснюється виконавчими органами сільських, селищних та міських рад, Київська та Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, нотаріуси, акредитовані суб`єкти.

      ДОКУМЕНТИ

      Перелік документів, необхідних для державної реєстрації фізичної особи-підприємця зазначено у ст.18 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

      Реєстрація/припинення фізичної особи-підприємця на підставі документів, поданих в електронній формі проводиться незалежно від місця знаходження фізичної особи-підприємця в межах України. Онлайн процедура: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16