Анонси















      Назад

      Відбувся вебінар в рамках проекту «Угода мерів»

      2 березня 2018 року відбувся вебінар Національного експерту проекту «Угода мерів – Схід» з територіальними координаторами Проекту щодо підтримки ініціативи ЄС "Угода мерів" на регіональному рівні відповідно до підписаної угоди.

      Чернігівська обласна державна адміністрація є територіальним координатором проекту «Угода мерів – Схід» згідно з укладеною угодою про співпрацю з генеральним директоратом з енергетики Європейської комісії у рамках започаткованого проекту «Угода мерів», який відкритий для місцевої влади  усіх рівнів.

      «Угода мерів – Схід» – це провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, що охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.

      Національний координатор Проекту – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, додатково йде співпраця з Міністерством екології та природних ресурсів України.

      В області налічується 12 підписантів Меморандуму з проектом «Угода мерів – Схід». Зокрема, це 4 міста обласного значення (Чернігів, Ніжин, Прилуки та Новгород-Сіверський), 5 малих міста (Сновськ, Мена, Носівка, Городня та Корюківка) та  3 селища міського типу (Варва, Сосниця, Короп).

      Проект ЄС «Угода  мерів»  це  добровільні  зобов’язання  органів  місцевого самоврядування щодо розробки Плану  дій  сталого енергетичного  розвитку та адаптації до змін клімату та можливість участі у конкурсах. 

      Зокрема, за результатами проведених конкурсів, у яких брали участь підписанти з проектом «Угода мерів – Схід», при наявності розробленого та затвердженого Плану дій зі сталого енергетичного розвитку стали переможцями:

      у І фазі -  Проект у місті Мена «Модернізація вуличного освітлення в м. Мена», розмір гранту - 500 000,00 євро, контракт ENI/2014/342-303.

      У ІІ фазі Проекту - 6 проектів на загальну суму  понад 5,4 млн євро, з них:

      • в місті Миргород «Модернізація виробництва, постачання та споживання енергії в тепловому районі в м. Миргород (МО.ГЕ.ДІ.КО)», розмір гранту  – 762 850,00 євро.

      • в місті Чернівці «План дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) для міського соціально-економічного розвитку: практичне втілення ПДСЕР задля сталого, розумного та енергоефективного міського освітлення в м. Чернівці», розмір гранту  – 1217891 євро.

      • в місті Суми  «Підвищення енергоефективності в закладах освіти міста Суми», розмір гранту – 1 144 753,70 євро.

      Наразі готується до підписання План дій Чернігівської обласної державної адміністрації, як територіального координатора Угоди мерів на 2018 рік.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16