Анонси















      Назад

      Цього року в межах «Великого будівництва» реалізовуватимуться 40 проєктів економічного розвитку регіонів

      У 2021 році Мінрегіон започатковує новий напрям «Великого будівництва» – проєкти, що сприятимуть економічному розвитку регіонів. Вони реалізовуватимуться по всій Україні і створюватимуть умови для професійного розвитку та самореалізації людей в нашій країні.

      Цього року держава розпочне реалізацію 40 проєктів економічного розвитку, кожен з яких має свою специфіку та сприятиме змінам на краще.

      «За підтримки з боку Президента ми започатковуємо цей напрям, щоб в регіонах створювались нові робочі місця і мешканці мали можливість для власного професійного розвитку на батьківщині. Таким чином ми зможемо вирівняти диспропорцію у розвитку різних регіонів країни та підвищити інвестиційну привабливість низки областей, що наразі найбільше цього потребують», – наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у виступі на третьому Всеукраїнському форумі «Україна-30. Інфраструктура єднає». 

      За словами Міністра, цього року в Україні 10 з 24 областей мають рівень валового регіонального продукту на душу населення нижчий за 75% від середнього по країні. Така регіональна диспропорція означає, що в цих областях мешканці мають менше умов для розвитку і самореалізації, ніж в інших регіонах України. У деяких регіонах України чисельність населення становить менше мільйона українців – Кіровоградська, Чернівецька, Чернігівська. До цього показника також наближається Волинська, Сумська, Тернопільська, Херсонська.

      Реалізація економічно-розвиткових проєктів дасть необхідний поштовх до виправлення регіональної диспропорції та розвитку українських міст та сіл по всій Україні.  Йдеться про створення туристичної інфраструктури, інноваційно-технологічних парків, центрів креативної економіки, індустріальних парків, інфраструктурних проєктів.

      Джерело: Мінрегіон

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16