Анонси















      Назад

      Національна економічна стратегія до 2030 року - головні вектори, за якими розвиватиметься економіка України у найближчі 10 років

      За ініціативи Президента України Володимира Зеленського було здійснено Аудит економіки держави та представлення його результатів 6 листопада 2020 року. Аудит є відправною точкою для розробки Національної економічної стратегії України 2030.

      Урядова робоча група із залученням провідних економістів та бізнес-середовища розробляє Національну економічну стратегію, яка визначить вектори розвитку економіки з чіткими KPI до 2030 року. Згідно з дорученням голови Уряду, Центр економічного відновлення є платформою та координатором з розробки Стратегії. 

      Національна економічна стратегія — це головні вектори, за якими розвиватиметься економіка України у найближчі 10 років: стимули для промисловості, агросектору, видобування, IT та R&D, інфраструктури та внутрішніх перевезень, енергетичного сектору.

      7 вересня під головуванням Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка відбулося  установче засідання робочої групи з розробки Національної економічної стратегії-2030. Перша зустріч з широкого обговорення НЕС-2030 відбулася 22 січня під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі представників Уряду, Верховної Ради та Офісу Президента. 

      «Вперше в історії України робиться такий довгостроковий документ, який має продемонструвати суспільству та експертам, куди рухатиметься наша країна у наступні роки. Проведений аудит держави показав, що означає, коли країна не знає, куди рухатися, коли є елементи нерозуміння стратегії. Це мільярди доларів неефективного використання економічних інструментів у нашій державі», — наголосив Денис Шмигаль. Прем'єр-міністр підкреслив, що в урядової команди та команди Президента Володимира Зеленського є політична воля втілювати реформи, які відповідають вектору руху України у бік європейської та євроатлантичної інтеграції.

      За словами директора Центру економічного відновлення, радника Прем'єр-міністра Кирила Криволапа, процес розробки Національної економічної стратегії є безпрецедентно відкритим та транспарентним. До нього залучені понад 400 фахівців з різних сфер — представників аналітичних центрів, think tanks, неурядових організацій, бізнес-спільноти та державних органів.

      На основі широкого обговорення НЕС-2030 планується розробити проєкт рішення Уряду щодо формування економічної політики до 2030 року, затвердити Пріоритети для Програми дій Уряду на 2021-2023 рр. та перелік пріоритетних законів на наступні три роки.

      Документи "Аудит економіки України 2030" та "Вектори економічного розвитку 2030"

      Ознайомитися з матеріалами щодо Економічної стратегії України до 2030 року можна на офіційному сайті "Національна економічна стратегія 2030"

      За матеріалами Урядового порталу

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16